ההפגנה מול בית השר שלום, הערב (צילום: חדושת 2, רענן צור)
ההפגנה מול בית השר שלום, הערב | צילום: חדושת 2, רענן צור

הקרב על ייצוא הגז הטבעי מעלה הילוך: ארגון "מגמה ירוקה" קיים אמשהפגנה נוספת מול ביתו של שר האנרגיה והמים סילבן שלום במחאה על כוונת הממשלה לאשר את ייצוא הגז. הפגנה דומה נערכה אמש גם מול ביתו של ראש הממשלה נתניהו בקיסריה - במחאה על הגזירות הכלכליות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מאות מפגינים הגיעו אמש אל פתח ביתו של השר שלום ברמת גן ומחו על הכוונה לייצא את הגז הטבעי המופק במאגר הקידוח "לוויתן". המשטרה עצרה הערב מפגינים שהחלו לזרום לכיוון נתיבי איילון - זאת מתוך כוונה לחסום את הכביש סמוך למחלף השלום וארלוזורוב.

"משמח לראות ששר האנרגיה, סילבן שלום, שהחליט בימים האחרונים לקצץ באחוזי היצוא של מונופול הגז של נובל אנרג'י ודלק אנרגיה, פרסם את הפרוטוקולים של ועדת צמח (הוועדה הבין-משרדית לבחינת מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי בישראל)", אמרה מיכל שוקרון, דוברת מטה המאבק לשמירה על הגז הישראלי.

"עם זאת, הצהרותיו של שר האנרגיה אינן מספקות, ואנו דורשים לחשוף באופן מלא לא רק את הפרוטוקולים של ועדת צמח אלא את כל המסמכים והמחקרים שנלוו למסקנת הוועדה, ולקיים דיון שקוף במליאת הכנסת, כדי שהציבור בישראל יהיה שותף להחלטה איזה שימוש ייעשה באוצר הטבע שהתגלה מול חופי ישראל, הגז הטבעי".

 

הקטין את הייצוא. השר שלום (צילום: חדשות 2)
הקטין את הייצוא. השר שלום | צילום: חדשות 2

"הגז הטבעי - אינטרס לאומי"

השבוע דווח כי שר האנרגיה והמים סילבן שלום צפוי לצמצם את כמות ייצוא הגז הטבעי למדינות זרות מ-53% כיום - ל-40% בלבד. עיקרם של השינויים הוא להגביל עוד יותר את אפשרויות ייצוא האנרגיה מישראל למדינות בחו"ל. יוזכר, כי ועדת צמח הסכימה על שיעור ייצוא של 53% תחת הגבלות מסוימות.

למרות ההחלטה על צמצום הייצוא - הארגונים החברתיים לא מרוצים. בסוף השבוע שעבר הפגינו מאות מהם מול ביתו של בעל השליטה בחברת דלק, איש העסקים יצחק תשובה, נגד ייצוא הגז. "באנו כאן כדי לזעוק מול ביתו של תשובה, שלא ייתכן שהוא ירוויח כל כך הרבה כסף על חשבונם של האזרחים", אמר יגאל רמב"ם, אחד ממובילי המחאה החברתית בשנת 2011, שצעד בראש המפגינים. "הוא שלח לוביסטים בעשרות אלפי שקלים כדי שיוודאו שהוא ירוויח כמה שיותר וישאיר כמה שפחות לאזרחים הישראלים".

"זהו אינטרס לאומי. זה לא עניין סביבתי בלבד. פיתוח מאגר לוויתן דרוש ליצירת יתירות באספקת הגז לישראל. לא ניתן להחזיק את המשק בן ערובה ליצוא. ראינו כיצד שנה אחת ללא גז עלתה למשק מיליארדים - יש לפתח את לוויתן לתועלת המשק המקומי", נמסר מתנועת "ישראל יקרה לנו" שנציגיה הצטרפו להפגנה הערב.