מספר שעות לפני פקיעת הטבת המס לפי חוק "הרווחים הכלואים", חברת טבע הודיעה הערב (ב') כי הגיעה להסכמה עם רשות המיסים על תשלום של 2.54 מיליארד שקלים בגין שחרור רווחים כלואים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסך הכל תשלם טבע סכום של כשני מיליארד שקלים במסגרת תיקון 69 לחוק הרווחים הכלואים. סכום זה כולל תשלום של 336 מיליון שקל שבוצע כבר במאי 2013. בנוסף, טבע תשלם סכום של כ-840 מיליון שקל בגין שומות המס לשנים 2005-2011.

הודעתה של טבע מהווה ניצחון עבור משרד האוצר ורשות המסים מאחר ובממשלה הציבו רף להחזרת שלושה מיליארד שקלים מהרווחים הכלואים מהחברות הגדולות במשק. אתמול הודיעה כיל על שחרור "רווחים כלואים" ותשלום מס של 380 מיליון שקלים למדינה.

איל דשא, ממלא מקום נשיא ומנכ"ל טבע הכריז: "הגענו להסכם נכון לטבע ולרשות המיסים בנוגע לשחרור הרווחים הכלואים וסגירת שומות מס. ההסכם מייצר מקורות לתשלום דיבידנד לבעלי המניות שלנו לשנים רבות וסוגר שומות מס שהיו במחלוקת זמן רב".

דשא הוסיף כי "טבע הינה חברה ישראלית אשר תרמה, תורמת ותתרום רבות לכלכלת ישראל. אנו מאמינים שמדיניות המיסוי בעניין זה מחזקת את המשך צמיחתה הכלכלית של מדינת ישראל על ידי יצירת סביבה עסקית אטרקטיבית המאפשרת לחברות בינלאומיות כמו טבע להשקיע בישראל".

אין תמונה
"נמשיך לתרום לכלכלה". דשא

לפיד: "נמשיך להוביל מדיניות נחושה"

שר האוצר יאיר לפיד התייחס להודעת החברה ואמר כי מדובר במעשה המתבקש. "זה המעשה נכון ומתבקש לשחרר כ-33 מיליארד שקלים מהרווחים הכלואים", הצהיר, "מהלך זה ביחד עם תשלומי מס נוספים מכניס השנה לקופת המדינה 2.84 מיליארד שקל."

"אין העמדת פנים שזה נעשה לטובת המדינה ", (צילום: רויטרס, חדשות)
משימה מרכזית. לפיד | צילום: רויטרס, חדשות

לדברי שר האוצר, זו הייתה אחת מהמשימות המרכזיות שהצבתי בפני רשות המיסים. "אנו נמשיך להוביל מדיניות נחושה ליצירת איזון בין עידוד יצירת מקומות עבודה לבין תשלומי מס המתחייבים על ידי חברות במשק. טבע היא נדבך חשוב בבניין התעשייה בישראל ביום זה יש גם לזכור את תרומתה של טבע לכלכלת ישראל ולתעסוקה לאורר השנים. הציבור צריך היום לדעת שטבע חזקה היא אינטרס של מדינת ישראל".

אתמול החליט דירקטוריון כיל לשחרר את מלוא הרווחים הכלואים של חברת מפעלי ים המלח וחברת רותם אמפרט נגב. בשבוע האחרון ניהלה רשות המסים מגעים אינטנסיביים עם החברות הגדולות במשק ובהן טבע, צ'ק פוינט וכיל, במטרה לשכנע אותן לשחרר את רווחיהן הכלואים. כיל וטבע נעתרו עד כה לפניות רשות המסים בעניין זה.