החל מיום שלישי הקרוב צפויה הסתדרות העובדים להשבית את המשק - ללא הגבלת זמן, כך מסתמן מתוצאות השיחות בין נציגי האוצר להסתדרות. אחרי ההכרזה על סכסוך עבודה לפני כשבועיים, נראה כי נציגי האיגודים המקצועיים מתכוונים להוציא לפועל את איומיהם בשביתה כללית במשק ולהתחיל בשביתה כללית במשק החל מיום שלישי בעשה 6:00 בבוקר.

בשעה 10:30 בבוקר ייפגשו שר האוצר יובל שטייניץ ויו"ר ההסתדרות עופר עיני במטרה לנסות ולגבש פתרון שיוסכם על שני הצדדים.

מה הסיבות לשביתה?

המאבק הפעם עוסק בהסכמי שכר: בהסתדרות דורשים תוספת של 10.5% על השנים 2009-2011 - כל שנה על 3.5% ובאוצר מסכימים רק על 1.5% - כך שהפערים בין הצדדים די גדולים. בניסיון למנוע את השביתה שתגרום נזק כלכלי כבד, ייפגש מחר שר האוצר יובל שטייניץ עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני בניסיון לגשר על הפערים.

מי הגופים שישבתו?

כל משרדי הממשלה, המרכז השלטון המקומי, דן, אגד, נמלי הים, נתב"ג, חברת החשמל, המוסד לביטוח לאומי, המועצות הדתיות, בתי חולים ממשלתיים, מד"א, שירותי בריאות כללית, המוסדות להשכלה גבוהה, ויצ"ו, נעמ"ת, רשתות "אורט" ו-"עמל". הסתדרות המורים בשלב זה לא מצטרפים לשביתה, אולם אם יחליטו לשבות - השביתה תכלול גם את בתי הספר היסודיים וחלק מחטיבות הביניים.

מה קרה בשביתה האחרונה?

השביתה האחרונה שנערכה על רקע הסכמי שכר התרחשה בקיץ 2007. היא כללה את כל המשק למעט נתב"ג. השביתה נמשכה יום אחד בלבד.

בפגישה שהתקיימה אמש אמר יו"ר ההסתדרות עיני כי הוא יעשה הכל על מנת למנוע שביתה. בנוסף גורמים בהסתדרות מוסיפים כי הם מקווים שהמגעים יבשילו עד למועד השביתה כך שהשביתה תימנע.

יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, אבי ניסנקורן ציין כי במשא ומתן שקיים עם משרד האוצר בששת החודשים האחרונים הושגו כבר שלושה נושאים הקשורים לזכויות עובדי המגזר הציבורי: ימי פדיון למחלה, תוספת למעונות ותוספת להפרשות לפנסיה. ניסנקורן ציין שעניינים אלה הם מחוץ לעלות תוספת השכר שדורשת ההסתדרות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק