רשת ביטחון לחוסכים בקרנות הפנסיה, ועכשיו: זה היה המסר העיקרי שהעביר ראש הממשלה אהוד אולמרט במסיבת עיתונאים שערך לאחר מספר שבועות של דיונים עם אנשי משרד האוצר ובנק ישראל בנושא השפעות המשבר הכלכלי על החוסכים בישראל. לפי מה שהציג אולמרט, נראה שרשת הביטחון הפנסיונית "קשוחה" למדי, ותחול רק על כמה עשרות אלפי חוסכים.

"ההגנה על הפנסיה תינתן מגיל 57 ומעלה", אמר ראש הממשלה. "ההצטרפות לרשת אוטומטית. סיכמנו את זה ככה שסך הביטחון הפנסיוני נקבע לפי השכר הממוצע במשק", הוסיף אולמרט וציין לטובה את מקצועיותם של הצוותים איתם עבד על הנושא - ממשרד האוצר, מבנק ישראל וגם מהמועצה הלאומית לכלכלה.

התמונה האוטופית שהציג ראש הממשלה כשאמר "ההחלטה שהייתי צריך לקבל הייתה קלה כי הייתה מוסכמת על שלושת הגופים" די התנפצה כשהוא הציג את הזמנים הצפויים לתכנית. "שר האוצר בר און חשב שאפשר לדחות את פריסת הרשת", אמר ראש הממשלה, שידוע כי מלכתחילה דחף להרחיב את שורת הצעדים שהציג שר האוצר בתחילת הדרך. "אני שמעתי לעצתו של נגיד בנק ישראל פישר שומקרה זה סברתי כמוהו, שיש להתחיל את התכנית מיד ועכשיו".

עוד ציין ראש הממשלה כי הצעדים הבסיסיים שכבר הציג האוצר עדיין צריכים לעבור את אישור ועדת הכספים של הכנסת, וקרא לחברי הוועדה לאשר אותם בהקדם. אולמרט גם אמר שבתוך סבב הפגישות עם אנשי האוצר ובנק ישראל, נפגש גם עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני, "מפני שחשובה לנו הסכמה ציבורית רחבה בעניין".

שרת החוץ ויו"ר קדימה ציפי לבני אמרה בתגובה לדבריו של אולמרט כי "אני שמחה ומברכת על ההסכמה שהושגה. המבחן כעת הוא מבחן הביצוע המהיר - הן של התכנית להאצת המשק והן של רשת ביטחון". יו"ר ההסתדרות עופר עיני ציין בתגובה להודעה על רשת הביטחון "אני מברך את רה"מ שלמרות ההתעקשות הבלתי מובנת של שר האוצר, גילה מנהיגות בשעת משבר קשה למשק והצליח לגבש רשת ביטחון שתופעל באופן מיידי. יחד עם זאת, בכוונתי להפגש עם רה"מ כבר ביום ד' הקרוב וללמוד את כל פרטי התכנית".