תושבי תל אביב - מרגישים שיותר ויותר מהמשכורת שלכם "נשרפת" במהירות? עכשיו יש לזה עכשיו גם גיבוי בשטח: העיר הישראלית "ללא הפסקה" דורגה במקום ה-25 ברשימת הערים היקרות בעולם - כך עולה מדוח חטיבת חטיבת ניהול העושר בבנק השוויצרי UBS שפורסם בסוף השבוע.

המחקר מדרג את הערים השונות על פי רמות המחירים בהן וכן את רמת השכר בהן ביחס לערים אחרות. הדוח עודכן לאחרונה על רקע השינויים החדים בשערי החליפין בעולם, שלהם השפעה רבה על רמות המחירים בקנה מידה השוואתי בין הערים השונות. לצורך השוואה נקבע כי רמות השכר ועלויות המחיה בניו יורק מהוות את רף 100 האחוזים ויתר הערים מדורגות בהתאם.

העיר היקרה ביותר בעולם היא בירת נורווגיה אוסלו, בה רמות המחירים (ללא עלויות שכר דירה) גבוהות בכ-20% מאלה בניו יורק. אחריה ממוקמת ציריך ובמקום השלישי ניצבת ז'נבה. הנציגה הלא-אירופית הראשונה בדירוג היא טוקיו במקום הרביעי.

עם זאת, בחישוב הכולל את עלויות שכר הדירה ניצבת עדיין ניו יורק בראש. הכוכבות האירופיות הניצבות בראש הטבלה גם "מפצות" את תושביהן ברמות השכר היפות ביותר: השכר בציריך, קופנהגן וז'נבה גבוה בכ-20% מזה שבניו יורק ואילו באוסלו התלוש גבוה בכ-2% מאשר בארה"ב.

קפיצה של שני מקומות מהשנה שעברה

האם מחירי החשמל יירדו? (צילום: חדשות 2)
תל אביב. תואר מפוקפק ביותר | צילום: חדשות 2

ומה עם תל אביב? העיר הלבנה מטפסת מהמקום ה-33 בדירוג של שנת 2009 למקום ה-25 בדירוג הנוכחי, זאת בעקבות ההתחזקות בערכו של השקל. רמת המחירים בישראל ללא מרכיב שכר הדירה מהווה 82.6% מרמת המחירים בניו יורק, בעוד בחישוב הכולל את מרכיב שכר הדירה, למרבה ההפתעה ת"א דווקא ניצבת במקום נמוך יותר ומציגה עלויות מחיה בשיעור של 62.7% ביחס לניו יורק - עובדה הנוגדת את הציפייה המוקדמת לאור מחירי הנדל"ן הגבוהים.

מיקומה היחסי החדש של תל אביב מצביע על כך שהמחיה בתל אביב יקרה יותר מאוקלנד שבניו זילנד, משיקגו ומיאמי שבארה"ב, וכן מערים אירופיות רבות בהן בריסל, ברצלונה, מדריד, אמסטרדם, ליון ועוד. המחיה בישראל יקרה גם יותר מאשר בריו דה ז'נירו ובהונג קונג.

עם זאת, החיים בת"א זולים יותר מאשר ברומא, בפרקנפורט, במינכן, באיסטנבול, פריס, סידני, לונדון, סינגפור, טורונטו, סאו פאולו, דובאי, וינה וערים נוספות - בהן גם כמובן לוס אנג'לס וניו יורק.

בכל הנוגע לרמות השכר ממוקמת ישראל במקום ה-33 כיום, שיפור של שני מקומות, לעומת המקום ה-35 שתפס התלוש הישראלי הממוצע בשנת 2009 עת פורסם המחקר המקורי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק