2018: שנה מוצלחת לבנקים (צילום: רויטרס, חדשות)
תיאלץ לוותר על מחצית משכרה? רקפת רוסק עמ | צילום: רויטרס, חדשות

שר האוצר יאיר לפיד ממשיך במלחמתו נגד השכר המופרז לבכירים במשק: במשרד האוצר מגבשים תכנית שמטרתה להגביל את שכר המקסימום של בכירי חברות הביטוח והבנקים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי התכנית המסתמנת, חברות הביטוח והבנקים לא יוכלו לשלם שכר ובונוסים שנתיים בסך יותר מ-3.5 מיליון שקלים למנכ"ל ולבכירי החברות. כל תוספת מעבר לסכום זה לא תוכר לצורכי מס ולכן תעלה כפול לחברה.

הבכירים שעשויים להיפגע מהתכנית (צילום: חדשות 2)
הבכירים שעשויים להיפגע מהתכנית | צילום: חדשות 2

למהלך הזה צפויות ככל הנראה עוד מהמורות פוליטיות ומשפטיות שונות, אך אם ייצא אל הפועל - הוא עשוי להשפיע דרמטית על חגיגת השכר במשק.

לפיד נגד חגיגת השכר בבנק לאומי

בחודש פברואר הודיע שר האוצר לבכירי בנק לאומי כי המשכורות שהם מבקשים לעצמם - גבוהות מדי, וזאת לאחר שבאוגוסט האחרון טרפד לפיד את תכנית המשכורות הראשונה שהציג הבנק.

"לא אשב בממשלתו". לפיד (צילום: חן גלילי)
נלחם בחגיגת השכר. השר לפיד | צילום: חן גלילי

"שכר הבכירים הגיע למקום שהוא לא מוסרי ולא ראוי", אמר לפיד באוגוסט 2013. "הגיע בזמן לבחון מחדש את כללי המשחק". מנכ"לית הבנק, רקפת רוסק עמינח, דחתה אז את הטענות: "בבנק לאומי תמיד השכר סביר וצנוע ביחס למערכת ולהערכתי - כך זה יישאר".

על פי התכנית המתוקנת של בנק לאומי, משכורתה החודשית של המנכ"לית רוסק עמינח תעמוד על 183 אלף שקלים. יושב הראש, דוד ברודט, צפוי להרוויח על פי התכנית 165 אלף שקלים וחברי ההנהלה הבכירה ירוויחו 80-130 אלף שקלים. למרות הביקורת של שר האוצר, בעלי המניות בבנק לאומי החליטו לאשר את תכנית השכר.