האם העובדים בישראל יהיו בין המפוטרים? (צילום: רויטרס)
ארכיון | צילום: רויטרס

אינטל תגיש תכנית השקעות לשדרוג מפעל קריית גת, אולם בשלב זה החברה איננה מוסרת פרטים אודות תכנית ההשקעות לשדרוג המפעל, כולל ההיקף הכספי, זמנים וסוג השדרוג הטכנולוגי. בהשקעה כזו מדובר במיליארדי שקלים, כפי שהשקיעה אינטל בעבר בישראל. לפי ההערכות מתכננת אינטל השקעת ענק של 5-6 מיליארד דולר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפי ההסכם בין המדינה (מרכז ההשקעות) לאינטל, החברה תקבל מענק הקמה של כ-750 מיליון שקל בתמורה להשקעה בישראל - כ-5% מההשקעה. גורמים בממשלה מסבירים היום כי הסיבה להצלחה נובעת, בניגוד לפעמים קודמות, מסינכרון מלא בין משרד האוצר למשרד הכלכלה מרמת השר ועד רמת הפקידות.

כיום יש לאינטל ארבעה מרכזי פיתוח בישראל: חיפה, יקום, פתח תקווה וירושלים, ושני מפעלי ייצור, האחד בקריית גת, והשני לקדם זיווד בירושלים. החברה, אשר החלה את פעילותה בישראל בשנת 1974 עם הקמת מרכז הפיתוח חיפה על ידי דב פרוהמן, מעסיקה כיום כ-9,855 עובדים.

במהלך 40 השנים האחרונות אינטל השקיעה 10.8 מיליארד דולר במפעלי הייצור ומרכזי הפיתוח בישראל, וייצאה בהיקף של 35 מיליארד דולר. היקף ההוצאה של אינטל במשק הישראלי מסתכם כיום בכמיליארד דולר לשנה ובסך הכל כעשרה מיליארד דולר בעשור האחרון.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך הערב על תכנית ההשקעות שעליה הודיעה אינטל: "תכנית ההשקעות הזאת היא תוצאה של תהליך שאנחנו עובדים עליו כבר מספר שנים. ישראל היא מוקד טכנולוגיה עולמית, והשקעה בה מניבה רווחים הן למשקיעים והן לאזרחי מדינת ישראל. אני קורא לחברות בינלאומיות נוספות להגדיל השקעתן בישראל, ולאלה שעדיין לא ניצלו את היתרונות שמציע המשק הישראלי לבוא ולהשקיע כאן".

שר האוצר: "הבעת אמון בכלכלה הישראלית"

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, אמרה על ההחלטה להגיש תכנית השקעות לשדרוג מפעל אינטל קריית גת: "במהלך 40 השנים האחרונות היקף הייצוא של אינטל הסתכם ב-35 מיליארד דולר, מרביתו הגיע ממפעלי הייצור של אינטל בקריית גת וירושלים. במהלך 2013 זכה מפעל אינטל קריית גת בפרס האיכות היוקרתי של אינטל על ביצועים מיוחדים. אינטל מחויבת להמשיך ברצף ההישגים האיכותיים כתוצאה מהפעילות בקריית גת".

"לא אשב בממשלתו". לפיד (צילום: חן גלילי)
"אמון בכלכלה". לפיד | צילום: חן גלילי

שר האוצר יאיר לפיד אמר כי "נמשיך לפעול לקידום ההשקעות בתעשיות המפותחות במדינת ישראל, זוהי הבעת אמון בכלכלה הישראלית. השקעות אלו ייצרו עוד אלפי מקומות עבודה במעגל הראשון ועשרות אלפי מקומות עבודה במעגל השני, למעמד הביניים הישראלי".

שר הכלכלה נפתלי בנט: "זאת המתנה הכי טובה שיכולנו לבקש ליום העצמאות ה-66. זאת בשורה חשובה לפריפריה, לתעסוקה, לחינוך ולקדמה של ישראל מול העולם. הבחירה שלנו מול המדינות האחרות בעולם זאת גם בשורה ציונית חשובה, ואנו נמשיך לעבוד קשה ולעודד השקעות בישראל".