המחשב הפך לחלק בלתי נפרד משגרת העבודה שלנו. ובעקבות העובדה שאנחנו נמצאים זמן ממושך בעבודה, הוא משמש בנוסף לכלי עבודה, גם לצרכים אישיים. מי מאיתנו לא גולש ברשתות חברתיות בזמן העבודה? משוחח עם חברים? בודק מה מצב המניה שלו בבורסה ומי הרכש החדש של קבוצת הכדורגל האהובה?

אולם, כדאי שתדעו שבעל המאה, הבוס שלכם, הוא גם בעל המידע. החוק קובע כי מכיוון שמחשבים הם רכושו של המעסיק, הוא יכול לגלות דרכו כל פיסת מידע עליכם.

מעסיקים רבים מפעילים בארגון תוכנות מעקב הבודקות לאלו אתרים גולשים אתם גולשים בעבודה, תוכנות אחרות מתעדות כל הקלדה שבוצעה במקלדת או העכבר ומאפשרות למנהלי הרשת הארגונית לצפות בכל מה שעולה על צג המחשב שלכם, חברות אחרות שומרות על השרתים העתק מכל הודעת דואר אלקטרוני ששלחתם, גם אם מחקתם אותה מהתיבה האישית.

במקרים מסוימים המידע משמש כנגד העובדים, כמו לדוגמה במקרה של עובדת שפוטרה לאחר חופשת לידה ותבעה פיצויים מהמעסיק, גילתה לתדהמתה שהמעסיק הגיש לבית המשפט את האי-מיילים ששלחה התובעת למעסיקים אחרים.

קיבלתם אוטו במסגרת העבודה? תופעת "האח הגדול" הגיעה גם למכוניות. מעסיקים רבים מתקינים במכונית מכשיר GPS מוסתר, שמאפשר מידע על תנועותיו של הרכב בכל שעה ביום. אז כאשר אתם מגיעים למקום העבודה, דעו שיש סיכוי שהבוס צופה בכם, נא להתנהג בהתאם.