לאחר שבילו את כל יום האתמול ואת הלילה כשהם מבוצרים במשרדי המפעל, מגבירים היום עובדי "ויטה -פרי גליל" את הווליום של מאבקם ומשביתים את היישוב כולו - שירותי המועצה המקומית לא פועלים ומערכת החינוך ובתי העסקים מושבתים. בשעות הבוקר אף חסמו לשעה קלה התושבים את כביש 90 בכניסה ליישוב. הכל בניסיון למנוע אפשרות ש"המפעל של היישוב" לא ייסגר.

"אנחנו סוגרים את העיר", אמר לחדשות 2 באינטרנט ראש מועצת חצור הגלילית, שמעון סוויסה. "כל מוסדות המועצה ושלוחותיה סגורות, כולל מוסדות החינוך. גם בתי העסק הקטנים שובתים ואף ביקשנו מהבנקים ומהדואר לשגר את העובדים להפגנה שתתחיל ב-10:00 בצעדת מחאה מבניין העירייה עד צומת הכניסה ליישוב, שם נחסום את הכבישים. אין נכנס ואין יוצא".

ביום ראשון שיגר בנק לאומי בקשה לבית המשפט למנות כונס נכסים למפעל "ויטה-פרי גליל". צעד כזה, מאמינים העובדים, יגרום לפיטוריהם של יותר משליש מתושבי העיירה הצפונית שעובדים במפעל. היום בצהריים צפוי להתקיים הדיון הגורלי בבית המשפט המחוזי בחיפה, בו צפויה להתקבל ההחלטה על דחיית כינוס הנכסים למפעל שמצוי בחובות בחודש אחד. 

מפעל שיש לו עיר

גם סמוך לבית המשפט צפויה להתקיים הפגנה של תושבי העיר. "אני מקווה שאם השופט יראה את העיניים שלנו הוא יידע לעשות את הדבר הנכון", אמר מוטי חזיזה יו"ר ועד העובדים של מפעל "ויטה- פרי גליל".

הפרדוקס הגדול במקרה של "ויטה פרי-גליל" הוא שהמפעל רווחי, בניגוד למפעלים אחרים בימים האלה, ימים של משבר כלכלי. הסיבה למפלה היא רכישות שגויות שביצעה הנהלת המפעל לפני מספר שנים.

עובדה זו מרתיחה את עובדי המפעל, ובמהלך הפגנותיהם הם גם יוצאים נגד ההנהלה. "בסופו של דבר, מי שישלם את המחיר תמיד יהיה העובד, שהפך להיות כלי משחק של החברות הגדולות", אמר חזיזה.

"המפעל מחזיק יישוב שלם", אמר ראש המועצה. "יש פה מבחן לממשלת ישראל: להחליט כמה הפריפריה חשובה". "אנחנו אנשים מאמינים", הוסיף חזיזה, "אומרים משנכנס אדר מרבים בשמחה. אני מאמין שהיום אנחנו נשמח".