אחרי קריסה כלכלית וכ-900 לקוחות שלא קיבלו את המטבחים שהזמינו, נאלץ בעל חברת "טופז" ומפעל "ספייס", דניאל חורי, למסור בראשית השבוע שעבר מכתבי פיטורים לקרוב ל-100 עובדיו, תושבי הצפון, שהגיעו מדי יום לפס הייצור במפעל באזור התעשייה של ראש פינה. "אנשים יצאו בדמעות", סיפר חורי לחדשות 2. "ניסינו להפעיל את כל המערכות, צר לי על זה. כל עולמי הכלכלי חרב עליי".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כבר חודשיים שהעובדים בשתי חברות המטבחים לא מקבלים שכר. היום (ד') הם נפגשו מול השערים הנעולים של המפעל. עבור חלק מהם, זו כבר הפעם השנייה שהם חווים על בשרם את סגירת המפעל.

"כל החיים עבדתי בנגרות", אמר לחדשות 2 אלברט אדרי שפוטר מעבודתו. "זה תחום שאני אוהב אותו, אוהב את המקצוע הזה, ועצוב לי היום. אין לי ללכת, אין מקום אחר, אין לי איך להביא פרנסה לבית".

"קשה לי להסתכל לילדים בעיניים"

"הכל מתפרק לי מול העיניים", אמר יהודה חדד שפוטר גם הוא, "אני מפנטז שאולי אני אחזור, אולי יש סיכוי, סיירתי שבוע שלם, פה באזורים, פה במפעלים, אין עבודה בשום מקום, במיוחד בתחום שלי". עובד נוסף שפוטר, חיים ביטון, טען: "קשה להסתכל לילדים בעיניים. יש לי שלושה ילדים, הילד הגדול בן 25, אני אומר לך את האמת, אני יושב, אני בוכה בבוקר, לא יודע מה להגיד להם".

שעה אחר כך הגיעו לבחון את המקום נציגי המפרק הזמני שבית המשפט מינה אתמול בניסיון נואש להציל את העסק הגוסס. "אם יש תקווה, אנחנו ננסה למצוא אותה", הבטיח אבי אזולאי, נציג המפרק הזמני.

העובדים מקווים שיימצא במהרה משקיע חדש, לא רק בשביל מקום עבודתם, אלא גם לטובת המשפחות ששילמו כבר עשרות אלפי שקלים ועדיין ממתינות למטבחים שרכשו. "מישהו צריך גם לעזור להם, חוץ מלנו", אמר אלברט אדרי שפוטר מהמפעל. "הכאב שלנו הוא גדול אבל גם הכאב שלהם, צריך לחשוב על האנשים האלה".

לעובדים לא נותר עכשיו אלא לחכות שמישהו ירים את הכפפה. "אמרו שיבוא מפרק, ואנחנו בעזרת השם, כולנו בתקווה שנחזור והמפעל הזה ימשיך", סיכם אחד העובדים שפוטרו, חיים ביטון.