לא יערער, ויינשטיין (צילום: חדשות 2)
יבדוק את הפרשה. היועמ"ש וינשטיין | צילום: חדשות 2

היועץ המשפטי יכריע: לאחר שוועדת טירקל לאישור מינויים פתחה בבדיקה אודות פרשת גניבת הבושם בה היה מעורב לכאורה נגיד בנק ישראל המיועד פרופ' יעקב פרנקל, הפרשה שעשויה למנוע את מינויו של פרנקל לנגיד מגיעה לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווחים המתפרסמים בעיתוני הבוקר, וינשטיין אינו מוכן להסתפק רק בבדיקה של הוועדה ומעוניין לבחון בעצמו את הראיות והמידע בפרשה, שהתרחשה לפני כ-7 שנים בשדה התעופה של הונג קונג. העיתון "ידיעות אחרונות" פרסם הבוקר כי לידי ועדת טירקל הגיעו אתמול מסמכים ומידע נוסף בפרשה - ומכיוון שאין בסמכויותיה של הוועדה לבצע חקירה, הוחלט לפנות ליועץ המשפטי לממשלה על מנת שיפתח בחיקור דין.

על פי הערכות של גורמים משפטיים, וינשטיין יפנה בשלב הראשון למערכת אכיפת החוק בהונג קונג באמצעות נציגי משרד החוץ ויבקש לברר פרטים על הפרשה באופן רשמי. כמו כן, הוא צפוי לקבל מידע על הפרשה מהקונסוליה הישראלית ואף לצפות בסרט האבטחה שמתעד את פרנקל גונב לכאורה את בקבוק הבושם המדובר.

בסיום החקירה, יקיים וינשטיין התייעצויות עם צוותו כדי לבדוק האם יש בפרשה כדי לפסול את מינויו של פרנקל לנגיד בנק ישראל בפעם השלישית. לבדיקה של היועץ חשיבות נוספת: עליו להיות בטוח שפרנקל לא עבר כל עבירה כדי שיוכל להגן על מינויו בבג"צ, במידה ויוגשו עתירות נגד המינוי. היה ויתעוררו קשיים מהותיים לאשר את מועמדותו של פרנקל - ייאלץ וינשטיין לפנות לנתניהו ולהמליץ לו לבחור במועמד חלופי לתפקיד הנגיד.

 בנובמבר 2006 עוכב פרנקל בשדה התעופה לאחר שנחשד לכאורה בגניבה של בקבוק בושם מאחת החנויות בדיוטי פרי. פרנקל טען שמדובר באי הבנה, אולם אנשי הביטחון בחרו לעכב אותו במקום. רק כעבור יממה, ולאחר התערבות הקונסוליה הישראלית - פרנקל הורשה לעלות על טיסה. ככל הידוע, לא הוגש נגדו אז כתב אישום והתיק נסגר.

גורם בוועדת טירקל: "לא נראה שהפרשה תפגע במינוי"

צפו בריאיון המלא (צילום: קובי גדעון / לע"מ)
הנגיד המיועד פרופ' פרנקל | צילום: קובי גדעון / לע"מ

שלשום התכנסה שוב ועדת טירקל כדי לדון במינויו של הפרופ' יעקב פרנקל לנגיד בנק ישראל. גורמים בכירים בוועדה אמרו בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט כי לא סביר שהתקרית בהונג קונג תפגע במינוי. "אמנם צריך לבדוק את העניין, אבל נראה שאין בזה ממש", אמר אחד מהם. כעת, צפויה הוועדה להמתין לאחר שוינשטיין יבדוק את המידע בפרשה.

פרופ' פרנקל מסר בתגובה לטענות: "מדובר באירוע שהתרחש לפני שבע שנים ושהסתיים בלא כלום. הרשויות המקומיות בהונג קונג הגיעו למסקנה שמדובר באי-הבנה מצערת, והביעו את התנצלותם ואת הערכתם על כך שאיני תובע פיצויים על אי ההבנה. אני מצפה להיכנס לתפקידי כנגיד בנק ישראל בראשית אוקטובר, לאחר שמינויי יאושר על ידי ועדת טירקל ועל ידי ממשלת ישראל. אני רואה בכך שליחות לאומית לטובת המשק והמדינה".