בתום יום המסחר אמש, נרשמו ירידות שערים חדות בבורסה בניו יורק. המסחר נפתח בירידות שערים, שהלכו והתחזקו לקראת הסיום. המדדים המובילים צנחו בשיעורים של עד 5.1%. הסיבות לירידות החדות - החששות מנתוני המאקרו בארה"ב, במקביל לחששות כבדים ממשבר נזילות באירופה.

מדד הדאו ג'ונס נסגר היום בירידה של 4.31%, מדד הנאסד"ק צלל ב-4.57% וה-S&P 500 איבד מערכו 4.47%. ה- S&P 500 משלים היום את הצניחה החדה ביותר בתשעת ימי מסחר, לראשונה מאז מרס 2009.

הכלכלנים האמריקנים סבורים שיכול להיות מאוד שאמריקה עומדת על סף חזרה למיתון. גל העליות שהיו בעשרת הימים האחרונים ובכלל במשך שנה שלמה, נמחק. הסיבה העיקרית לצניחת השערים היא פאניקה גדולה בקרב המשקיעים, כיוון שהיציאה מהמיתון היא איטית מדי ולא מתקדמת בקצב הרצוי, כפי שהנשיא ברק אובמה ככל הנראה חשב שתתקדם.

"השוק בפאניקה"

גם בורסת הסחורות ננעלה אמש בירידות שערים חדות: מחיר הנפט צנח ב-5.8% ונקבע על 86.6 דולר לחבית, בעוד שמחיר הזהב ירד ב-0.4% ונקבע על 1,659 דולר לאונקיה.

בעוד כמה שעות יתפרסם דוח התעסוקה לחודש יולי, והם לא בהכרח יבטיחו שיפור. רמת האבטלה צפויה להישאר ללא שינוי עם שיעור 9.2. "זה פשוט לא ייאמן, השוק בפאניקה", אמרו אתמול בערב סוחרים בוול סטריט לסוכנות הידיעות "בלומברג". "כולם חוששים ממשבר החוב באירופה ומהאטה כלכלית בארה"ב".

בנוסף, הירידה בכוח הקנייה שהוא המנוע העיקרי של הכלכלה האמריקנית מצביעה על סימנים לא טובים, הדבר הזה יוצר חשש גדול ופניקה בקרב משקיעים.

צניחות שערים גם באסיה

גם הנפט מתאושש (צילום: רויטרס)
ירידות שערים חדות גם באסיה | צילום: רויטרס

בעקבות הירידות החדות בוול סטריט, נרשמו הבוקר ירידות חדות בבורסות המזרח. מדד הניקיי היפני איבד יותר מ-3%, בהונג קונג צנח מדד ההאנג סאנג בלמעלה מ-4%. ובאוסטרליה מתנהל כעת המסחר בירידות של כמעט 4%.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק