בזמן שדו"ח אחר דו"ח מראים כי הגורם המרכזי לעוני הוא שיעור תעסוקה נמוך, והממשלה נוקטת בפעולות לעידוד תעסוקה - עדיין יש מחפשי עבודה רבים שנגררים חודשים ארוכים עד שהם מוצאים את המשרה המבוקשת. הסיבה: מעסיקים מוצפים בעשרות אלפי קורות חיים ועל כל משרה יש מועמדים רבים. היכן יהיה הכי קשה למצוא עבודה, והיכן אפשר למצוא עבודה חדשה בקלות?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מניתוח של אתר ALLJOBS עולה כי בשנת 2013 משרה בתחום היופי נשארה פנויה על המדף הכי מעט זמן, קצת יותר מחודשיים וחצי. במקום השני נמצאות משרות של נהגים, שליחים והפצה, שם תמתינו פחות משלושה חודשים. עבודה בתחום הביטוח נמצאת במקום השלישי ולאחר מכן אדמיניסטרציה ומזכירות - כשלושה חודשים בממוצע עד שהמשרה נתפסת.

באילו תחומים מציאת עבודה עשויה להיות תהליך מייגע ומתיש במיוחד? במשרות ניהול בכיר, על כל משרה המעסיק מקבל 127 קורות חיים בממוצע - מה שאומר המתנה ממוצעת של כמעט 4.5 חודשים עד שתמצאו עבודה. במקום השני נמצא תחום החומרה - עם קצת יותר מ- 4 חודשים של המתנה, במקום השלישי הנדסה ומערכות מידע, קצת פחות מ- 4 חודשים. ובמדעים מדויקים יאלצו מחפשי העבודה להמתין בבית כמעט ארבעה חודשים.

העבודות מרוכזות בגוש דן

באילו יישובים הסיכוי למצוא עבודה גדול יותר? בתל אביב נפתחו כמעט 100,000 משרות חדשות ב- 2013. במקום השני נמצאת אם המושבות פתח תקווה - עם כמעט 36,000 משרות. רמת גן השכנה איישה קרוב ל- 29,000 משרות חדשות. הבירה והעיר הגדולה ביותר בישראל, ירושלים, נמצאת רק במקום הרביעי. כשבמקום החמישי שוב חוזרת עיר מגוש דן, ראשון לציון, עם כ- 26,000 משרות חדשות בשנה שעברה.

כך, מי שמתאים את עצמו למקצוע הנכון או למקום העבודה הנכון יכול לצמצם משמעותית את משך ההמתנה לעבודה חדשה. מיקום המשרות בגוש דן מראה עוד את החשיבות של עידוד פתרונות תחבורה ציבורית מתקדמים שיוכלו לפזר את האוכלוסייה ולהקל על מצוקת הנדל"ן, כי כשרוב מקומות העבודה נמצאים במרכז והתחבורה לא מתקדמת, אי אפשר לבקש מהעובדים לגור רחוק ממקום העבודה שלהם ולבלות שעות מדי יום בכבישים.