נגיד בנק ישראל סטנלי פישר שובר את שתיקתו סביב המאבק החברתי. פישר מקיים כעת מסיבת עיתונאים, שבה הוא מביע הזדהות עם המפגינים, אך מבהיר לממשלה שמומלץ לה שלא להיגרר ולקבל החלטות פופוליסטיות. את מסיבת העיתונאים העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.

"ההתפתחויות האחרונות הגיעו לי כהפתעה, לי ולרוב האנשים, משום שלא היו הרבה רמזים וסימנים לפני כן", אמר הנגיד בפתח דבריו. לדבריו, מדובר בהפתעה "משום שלפי כל נתון ואינדיקטור כלכלי המשק במצב מאוד טוב, עם שיעור אבטלה הנמוך ביותר מ-1987". 

"אי אפשר לא להתרשם מהעובדה ש-150 אלף איש השתתפו בהפגנות במוצאי שבת ואי אפשר לא להתרשם ממה שקורה במדינה", אמר פישר. "אנחנו רואים עכשיו מחאות שמבוססות על דאגות של מעמד הביניים ובתוכו של הצעירים. עלינו להבין מה אנחנו צריכים לעשות כדי לטפל בהיבטים הכלכליים. אנחנו צריכים להתמקד במהן הדאגות שלהם, מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיות המשמעותיות שעומדות לפני החברה שלנו ואני מדבר על ההיבטים הכלכליים שהם מרכזיים".

עוד אמר פישר: "אני רוצה להתמקד בארבע תופעות. מחיר הדיור, יוקר המחייה, מיסוי והיכולת של הממשלה הרחבה לספק את השירותים שהציבור דורש וצריך לקבל באופן יעיל, שיתאים למציאות המשתנה אצלנו, תוך משמעת תקציבית".

"צריך לבדוק את הסוגיות לעומק. אנחנו לא יכולים להוציא פתרונות מהשרוול ביום יומיים", אמר פישר והוסיף: "צריך לבדוק ולנתח את המציאות להציע תכנית פעולה, לבצע את זה ולעקוב אחרי מה שקורה – לשנות את התכניות אם לא מצליחות ולהתמיד. אנחנו צריכים להקים ארבע קבוצות עבודה רציניות שינתחו את הבעיות שהן במקור הדאגות הנוכחית של הציבור ולהציג אפשרות לטיפול בבעיה".

לדבריו של נגיד בנק ישראל, "ברמה הפוליטית צריך להחליט מה לעשות. לא רק להטיל על הקבוצות בתוך הממשלה את תפקיד הביצוע אלא גם להקים צוותי מעקב אחר כל פעולה שיעקבו כל יום אחר ביצוע התכנית אם יש בעיה לפתור אותה. זה מה שהיה ב-1985, זאת לא המצאה ישראלית – כך עושים רפורמה בכל תכנית כלכלית שמצליחה, תכנית כלכלית לא נעשית בעצמה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק