אין תמונה
פשיטה משטרתית

המסחר במניית פולאר השקעות הופסק הבוקר למשך כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר בבורסה, בשל פשיטת המשטרה על משרדי החברה אתמול.

"ביום 6 באפריל 2010 הגיע צוות של המשטרה למשרדי החברה לביצוע חיפוש", נמסר בהודעה לקונית ששיגרה החברה לבורסה.

פולאר השקעות, הנמצאת בשליטת זיל פלדמן, נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-120 מיליון שקל. עיקר פעילותה של פולאר, המנוהלת על ידי אורי שני, הוא בתחום הנדל"ן בישראל ובחו"ל, וכן יש לה פעילות בתחום שירותי התיירות.

פלדמן רכש את השליטה בחברה בדצמבר 2006 מידי קבוצת שרם-פודים-קלנר. פלדמן הזרים אז לחברה 207 מיליון שקל תמורת 40% מהחברה, לפי שווי של 307 מיליון שקל (לפני הכסף). מאז ועד היום, כאמור, צנח השווי ב-61% בעיקר בשל השקעות כושלות בנדל"ן במזרח אירופה רגע לפני הקריסה הגדולה והמוכרת לחברות נדל"ן רבות ולמשקיעים בבורסה.

פרשת השוחד

אביגדור קלנר, שכיהן בעבר כיו"ר פולאר לפני העברת השליטה לפלדמן, היה מעורב בפרשת שוחד במסגרתה הורשע בפברואר האחרון עודד טל, לשעבר מ"מ מנהל מחוז מרכז במינהל מקרקעי ישראל. על טל נגזרו 45 חודשי מאסר בפועל ו-18 חודשים על תנאי לאחר שהורשע ב-3 עבירות, אחת מהן הינה קבלת שוחד מקלנר בעת שכיהן כמנכ"ל פולאר.

פולאר החזיקה אז ב-50% מחוות הזרע, חברת בעלת זכות חכירה מהמינהל על 1,000 דונם באזור צומת מסובים (אתר הפסולת "חירייה" בו תוכנן לקום פארק ע"ש ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון). קלנר דאג שהחברה תעסיק את אשתו של טל, ובתמורה דיווח טל לקלנר מידע פנים על החלטות פנימיות של המינהל בנוגע לפרויקט חוות הזרע במסובים. כן אמר לו למי לפנות כדי לנסות ולשנות את ההחלטות ועניין אותו בעסקאות נדל"ן.

בינואר האחרון יצא האוליגרך תמיר ספיר מהשקעתו בפולאר השקעות, 9 חודשים בלבד לאחר שנכנס כשותף בחברה הפרטית של פלדמן ולאחר שהבטיח כי הוא נכנס להשקעה "בגלל הפלטפורמה והפוטנציאל".

עזיבתו של ספיר הייתה מפתיעה ולא ברורה, ובהודעה רשמית אמר אז בנו אלכס: "לאחר בדיקת כדאיות החליטה קבוצת ספיר, שמתמקדת היום בשלושה פרויקטים עסקיים רחבים בחו"ל, להיענות לבקשתו של זיל פלדמן לרכוש את חלקה של הקבוצה בפולאר השקעות. קבוצת ספיר תשמח להמשיך לשתף פעולה בעתיד עם חברת פולאר השקעות".

פולאר הפסידה אשתקד 65.9 מיליון שקל, ירידה של 27.5% לעומת ההפסד ב-2008. את עיקר ההפסדים הניבו לפולאר חברת הולילנד פארק הבונה בירושלים, וכן החברה הבת פולאר בינלאומי הפועלת בחו"ל, שתרמה הפסד של 31.8 מיליון שקל.

התחייבויותיה השוטפות של פולאר עלו ב-23% אשתקד לרמה של 703 מיליון שקל (278 מיליון שקל מתוכם הם אשראי ממוסדות פיננסיים), כאשר הונה העצמי מסתכם ב-242.3 מיליון שקל, ויתרת שווי המזומנים שלה נחתכה בחצי ל-83.4 מיליון שקל בלבד.