מהו המקום הטוב ביותר לחיות ולעבוד בו - עבור מי שלא נולד בו? מתברר ששווייץ היא הטובה מכולן, כפי שעולה מהדירוג השנתי, ה-12 במספר, של בנק HSBC. שווייץ דורגה במקום הראשון לאחר ארבע שנים ברציפות שבהן זכתה סינגפור בתואר.

נראה כי איכות חיים משופרת, משכורות תחרותיות ואזור גיאוגרפי מהמם ביופיו תרמו לדירוגה של שווייץ, שטיפסה שמונה מקומות בדירוג לעומת השנה שעברה. על פי 82% מהמשתתפים בסקר, חל שיפור באיכות החיים שלהם מאז שעברו להתגורר במדינה; 72% אמרו כי הסביבה נקייה ונעימה יותר מאשר במולדתם; ו-42% אף ציינו כי הם חשים פיזית בריאים יותר מאז שעברו לשווייץ.

גורמים פיננסיים תרמו גם הם לדירוג השנה. שבעה מתוך עשרה ממי שעברו להתגורר בשווייץ אמרו כי הם נהנים מרמות גבוהות יותר של הכנסה פנויה, עם שכר ממוצע של 111,587 דולר בשנה – הרבה מעל הממוצע הגלובלי של 75,966 דולר. בציריך, אחד מהמרכזים הפיננסיים של העולם, אחד מתוך חמישה מבעלי המקצוע הצעירים הזרים במדינה עובד בתעשיית השירותים הפיננסיים. היציבות הפוליטית והכלכלית של שווייץ היוו סיבות נוספות לדירוגה המוביל.

סינגפור (צילום: anekoho)
סינגפור | צילום: anekoho

במקום השני דורגה סינגפור, אחד מהיעדים הטובים בעולם להתגורר בו עם משפחה. מערכת חינוך דו לשונית מלמדת את כל הילדים אנגלית בעוד שפות האם נלמדות בנפרד. 62% מהנשאלים אמרו כי מערכת החינוך במדינה טובה יותר מאשר במולדתם. 69% שיבחו את היכולת של הילדים ללמוד שפות חדשות בבתי הספר.

טורנטו, קנדה (צילום: maxi_kore, Shutterstock)
טורנטו, קנדה | צילום: maxi_kore, Shutterstock

קנדה דורגה במקום השלישי. אחרי טורקיה, קנדה נחשבת למדינה מכניסת הזרים המובילה בעולם. 80% אמרו כי איכות החיים טובה יותר במדינה לעומת במולדתם. 75% מבעלי המקצוע הזרים שעברו להתגורר בה שומרים את מרבית הונם במדינה, השיעור הגבוה ביותר מכל המדינות בדירוג.

זוג בסוויליה ספרד (צילום: Gettyimages IL)
זוג בסוויליה ספרד | צילום: Gettyimages IL

במקום הרביעי דורגה ספרד, שנודעת באיכות החיים הגבוהה שלה בשל סגנון החיים הים תיכוני הנינוח. 67% אמרו כי חוו שיפור באיזון בין עבודה לבית לאחר שעברו לספרד. ניו זילנד סוגרת את החמישייה הפותחת. 57% מהאנשים שעברו להתגורר בה עשו זאת כדי לשפר את איכות החיים. 60% אמרו כי נשארו במדינה זמן ממושך יותר ממה שתיכננו. מי שעברו לניו זילנד צפויים להישאר במדינתם החדשה יותר מעשרים שנה.

רק 1.8 מיליון דולר (צילום: CNN, חדשות)
לייק וואיטאקי בניו זילנד | צילום: CNN, חדשות

הדירוג השנתי של הבנק כלל בני 18 ויותר המתגוררים במדינה זרה. הסקר כלל 18,059 נשאלים מ-163 מדינות באמצעות שאלון מקוון בפברואר ובמארס, והתייחס ל-33 מדינות.

יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:

מירי רגב הפסידה בתביעה נגד חדשות 13 – ותשלם הוצאות בסך 25 אלף שקל

כוח העבודה של גרמניה, יפן, איטליה וקוריאה יקרוס עד 2050 - ומה יקרה בישראל?