לפני שמונה חודשים אישרה הכנסת את לוחות הזמנים שבהם מוסדות המדינה יחויבו לשלם לספקים חיצוניים. בעיריית ירוחם שיפצו את הספרייה הציבורית, וסמכו שהממשלה, שאישרה את הפרוייקט, תעמוד בלוחות הזמנים לתשלום - שהיא עצמה קבעה. ‎

לעדכונים נוספים ושליחת סיפורים - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הספרייה הציבורית הזאת, שאמורה לשמש את התושבים באזור הדרום, שופצה בהשקעה של 200,000 אלף שקלים. השיפוץ נעשה בעידוד ובתמיכה של הממשלה, שאישרה את הפרוייקט. אולם בפועל, המדינה, שהבטיחה להעביר לעיריית ירוחם כסף עבור ההשקעה בספרייה המקומית - לא עשתה זאת, והגורמים בעירייה מתלוננים כי כבר מעל שנה וחצי שהם ממתינים לראות את הכסף.

"אין לי מושג למה לא עובר הכסף, כי את מה שהתבקשתי להעביר העברתי", אמר מוטי דאהן, גזבר המועצה. "את הכסף לשיפוץ בינתיים לקחנו מהתזרים השוטף שלנו, שזה מקשה עלינו ושילמנו - אין לנו ברירה, לא נוכל להחזיק ספקים במשך שנה וחצי".

תזרים כספים הוא עניין קריטי לבעלי עסקים, כדי לשרוד. במשך שנים ארוכות המדינה הייתה מייבשת בעלי עסקים ודוחה תשלומים. לכן עבר חוק מוסר תשלומים הקובע כי ישנה חובה לשלם לספקים בתוך 45 ימים. אבל מתברר שהממשלה עצמה לא עומדת בחובה הזו ומעכבת תשלומים לעיריות שונות. גם בערד ובמעלות תרשיחא נתקלו בתופעה הדומה למתרחש בירוחם.

העיריות טוענות שהממשלה הפכה את דחיית התשלומים לשיטה, ומאיימות שאם המצב ימשך הן לא יוכלו להמשיך לשלם לספקים. לכן החשש של יוזם החוק, חבר הכנסת, רועי פולקמן, הוא שהעסקים הקטנים ישלמו את מחיר הקרבות בין העיריות לבין ממשלה. בעקבות התלונות של הרשויות המקומיות, החליטו לקיים דיון דחוף בוועדת הכלכלה, ובו נציגי הממשלה ינסו לתת הסבר לעיכובים.

תגובת המשרד לפיתוח הנגב והגליל: "המשרד לא יכול לשלם מבלי שהקרקע והמבנה בבעלות הרשות. המשרד פנה מספר פעמים למועצת ירוחם בעניין. עם ביצוע ההשלמות יועבר הסכום".

תגובת משרד החינוך: "כל רשות שמגישה את מסמכיה ועומדת בקריטריונים, מועבר הסכום הנדרש מיידית".

תגובת משרד הבינוי והשיכון: "הדרישה לתשלום התקבלה בספטמבר. נעשו בדיקות מעמיקות על פי הנהלים. התשלום יועבר בשבוע הקרוב".