מדי שנה כ-130 אלף נשים יוצאות לחופשת לידה בישראל, ולפי החוק החדש הן מקבלות ממקום עבודתן 15 שבועות - שהם שלושה חודשים וחצי. אבל כמה נשים סביבנו באמת חוזרות אחרי תקופה זו לעבודה? מתברר כי מי שיכולה להרשות לעצמה מאריכה את החופשה - אבל על חשבונה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי סקר של חברת המחקר 'סי-איי מידע שיווקי' בשיתוף 'פאנל וויו', רק 21% מהנשים מסתפקות בחופשת הלידה המינימלית של הביטוח הלאומי. לעומתן, 73% האריכו אותה על חשבון ימי חופשה, חסכונות או הלוואות. רק 6% לקחו פחות מהמותר בנסיבות מיוחדות.

אז כמה זמן חופש הן לקחו? 23% מכל הנשים שילדו יצאו לחופשה של בין 4 חודשים לחצי שנה. 30% לקחו חופשה של חצי שנה עד 9 חודשים, ו-16% יכלו להרשות לעצמן חופשת לידה של יותר משנה.

ומה עם הגברים, האבות? מעבר למה שהחוק נותן על חשבון ימי חופשה ומחלה, 74% לא לקחו חופשה כלל, 14% הוסיפו שבוע או שבועיים עם הולדת התינוק או התינוקת, ו-12% כבר יצאו ממש לתקופה זמן ניכרת של 3 שבועות עד חודש וחצי בבית.

החוק הישראלי מאפשר לגברים לצאת לחופשת לידה מלאה במימון המדינה, אך רק על חשבון האם. לכן רק פחות מאחוז אחד מהאבות מנצלים את זה - כלומר 1,000 גברים בשנה. לחופשות לידה לגברים יש גם משמעויות רחבות יותר - פגיעה בשכר, באפשרויות קידום וכן, עדיין, גם משמעויות תרבותיות וחברתיות.