מפעל נגב קרמיקה ייסגר ו-138 עובדיו צפויים להיות מפוטרים - כך הודיע הבוקר (שישי) מנכ"ל קבוצת נגב אורי גלבוע לעובדי המפעל. את ההודעה על הפיטורים קיבלו העובדים במכתבי שימוע שבהם נכתב כי למפעל "אין זכות קיום" ועל כן "הנהלת החברה קיבלה החלטה קשה לסגור את המפעל". זאת, לאחר שהעובדים הגיעו הבוקר לשער המפעל וגילו שהוא סגור וחסום על ידי מאבטחים, איתם העובדים התעמתו מילולית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשעות שלאחר קבלת ההודעה על הפיטורים, שהגיעה אחרי שהמשא ומתן שנערך בתקופה האחרונה עם העובדים נכשל, הגיעו עשרות מהם לכניסה למקום והביעו את זעמם על ההחלטה של ההנהלה.  בתגובה להודעה פנתה ההסתדרות לבית הדין לעבודה בבאר שבע בבקשה להוצאת צו מניעה נגד הפיטורים בנגב קרמיקה.

"לא נקבל את הצעד החד-צדדי והברוטלי של הודעת פיטורים וסגירת המפעל במפתיע, יום לאחר החג וערב שבת", מסר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. "על הנהלת נגב קרמיקה להתעשת, למשוך את מכתבי הפיטורין ולשוב לשולחן המו"מ. כל התייעלות תעשה אך ורק בדרך של הידברות. אני מאמין כי בית הדין לעבודה יקבל את בקשת ההסתדרות לצו מניעה שימנע את המהלך הכוחני של הנהלת נגב קרמיקה".

צרפתי. "לוחצים אותנו לקיר" (צילום: חני בריגע)
יו,ר הוועד צרפתי | צילום: חני בריגע

יעקב צרפתי, יו"ר ועד העובדים, אמר כי ההודעה התקבלה ב"הפתעה גמורה" ולדבריו, "ההנהלה החליטה שאנחנו לא רלוונטיים עבורם והם נתנו לכולם מכתבים בלי להודיע מראש כדי ללחוץ אותנו לקיר בבוקר לפני שבת".

צרפתי הסביר כי במהלך המשא ומתן דרשה ההנהלה לפטר 34 עובדים ולהוריד את התנאים של העובדים המאוגדים בהסכם קיבוצי. הדרישה הזו נדחתה, ומשהבינה ההנהלה כי זה הקיצוצים לא יעברו על ידי העובדים הם החליטו לפטר את כולם.

"אין לנו לאן ללכת. יש פה אנשים שעובדים עשרות שנים - 10,30 ו-40 שנה", אמר בכעס. "זה כמו סכין בגב. חשבנו שבאו בעלים חדשים כדי לתת לנו תקווה לילדים ולנכדים שלנו אבל זה לא מה שקורה".

רוני קריאף (צילום: דן בונבידה, מביט דימונה)
רוני קריאף | צילום: דן בונבידה, מביט דימונה

רוני קריאף, שעובד במפעל כבר 32 שנים, סיפר כי הוא ועמיתיו קיבלו שיחת טלפון הבוקר שבה נאמר להם כי המפעל נסגר בשל המצב הכלכלי. כשנשאל לגבי האשמות ההנהלה את העובדים לפיהן הם לא מוכנים לנהל משא ומתן בנושא ענה קריאף: "מאשימים. נקווה שיהיה טוב ושנגיע להסדר איתם". עובדים אחרים טענו לצדו שההנהלה "רוצה אותנו כמו שוק עבדים".

"נכנסנו למאבק עם הנהלה חדשה והמצב הוא שסגרו לנו את המפעל בלי לשאול אף אחד", הוסיף צרפתי יו"ר הוועד בהמשך. אני יודע שהמאבק שלנו צודק ואני מקווה שהממשלה תהיה אתנו. מדובר במקום קטן ששמנו בו את כל החיים שלנו. מקווה שהבעלים יתעשתו כי כולנו רוצים להמשיך לעבוד. אנחנו לא נגדם אנחנו איתם".

מ"נגב קרמיקה" נמסר כי "ההחלטה על סגירת המפעל התקבלה בלב כבד, לאחר עבודה יסודית ומאומצת לקידום תוכנית הבראה והתייעלות מקיפה, שלצערנו נדחתה במלואה על ידי נציגי ועד העובדים. מבחינתנו העובדים הם לב ליבו של כל עסק, וללא הרתמות מלאה שלהם, אין כדאיות בהפעלת המפעל. היקף הפעילות של המפעל מהווה 15% בלבד מפעילות נגב, ולכן לא תהיה פגיעה בפעילות קבוצת נגב או באספקת הזמנות קיימות ועתידיות".