ארכיון (צילום: חדשות 2)
השכ"ד מזנק - ההשתתפות נותרה קבועה | צילום: חדשות 2

זה לא מפתיע לשמוע ששכר הדירה ברחבי הארץ מטפס בעקביות זה שנים: בחיפה עלה שכר הדירה הממוצע ב-16% בארבע השנים האחרונות, בדרום הוא זינק ב-19% ואפילו בירושלים נרשמה עלייה של 6%. אולם עבור אלפי הממתינים לדיור ציבורי להתייקרות הזו יש משמעות מיוחדת - הוא על חשבונם, שכן הסיוע שמעניקה המדינה בשכר דירה לא התעדכן בארבע השנים האחרונות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כך, למשל, חגית ממתינה כבר שנה לדירה שהיא זכאית לה ממשרד השיכון. עד שתגיע לדירת הקבע, היא מקבלת מהמדינה 2,800 שקלים לסיוע בשכר דירה - אולם משלמת 3,000 שקלים. גם מרים, שלה ארבעה ילדים, מתגוררת כבר שנה בדרום תל אביב היות ואחד מהבנים שלה סובל ממוגבלות קשה ולכן מטופל מדי יום בבית החולים איכילוב. היא מקבלת מהמדינה 3,000 שקלים עבור שכר דירה בזמן שהיא משלמת לא פחות מ-4,750 שקלים, ובעל הדירה מתכנן להעלות את המחיר בקרוב.

בכנסת עבר בקריאה ראשונה חוק שמציע לעדכן את הסיוע מדי שנה בהתאם למחירים המתעדכנים, אך מאז לא קודם. בינתיים הדבר היחיד שמתעדכן זה המינוס בחשבון הבנק של הממתינים לדירה.

אם זה לא מספיק, מספר הממתינים לדיור ציבורי רק הולך וגדל. כעת מציע דוח חדש שהוגש למנכ"ל משרד הבינוי והשיכון מציע לעשות רפורמה בתחום שיסייע לצמצום התורים: במקום המצב כיום, לפיו מי שכבר מתגורר בדיור ציבורי מקבל קדימות בתור על פני מי שטרם קיבל דירה, מציעה הוועדה לקבוע קריטריון אחיד לפיו המיקום בתור ייקבע אך ורק לפי מועד קבלת הזכאות.

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה: "משרדי האוצר, הבינוי והשיכון והקליטה הגיעו לסיכום על תוספת משמעותית לשכר דירה של מאות שקלים למשפחה לממתיני דיור ציבורי. בנוסף לכך, שר הבינוי והשיכון יואב גלנט הודיע כי מעל מיליארד ש"ח יוקדשו בשנה הבאה לדיור הציבורי, עבור שיקום דירות קיימות וכן עבור רכש מאות דירות חדשות שיביאו לקיצור תור הממתינים".