על התעודות הודבק שם הקלפי (צילום: Yossi Zeliger/FLASH90)
הקלפיות כבר מוכנות | צילום: Yossi Zeliger/FLASH90

דמוקרטיה בכל מחיר: ועדת הכספים של הכנסת אישרה הבוקר (ראשון) את תקציב ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-20 - הוועדה שאחראית לעריכת הבחירות בפועל. תקציבה יעמוד על 241.75 מיליון שקל - חמישה מיליון פחות מתקציב הוועדה לבחירות 2013. מדובר בעלות הישירה של עריכה הבחירות בלבד, וכמובן שהעלויות העקיפות של קיצור כהונת הכנסת והקדמת הבחירות גבוהות הרבה יותר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אז כמה זה עולה לנו? עלות שכר עובדי ועדת הבחירות המרכזית: 22.35 מיליון שקלים, שכר עובדי ועדות הבחירות האזוריות: 20.89 מיליון שקלים, שירותי מנהלה מהכנסת: 1.74 מיליון שקלים, הובלות: 1.8 מיליון שקלים, הוצאות שמירה ואבטחה: 1.95 מיליון שקלים.

עלות מודעות בעיתונים ופרסומים: 2.4 מיליון שקלים, תשלומים לחברי ועדות קלפי: 50.4 מיליון שקלים, שכר סופרי קולות המצביעים במעטפות כפולות: 2.84 מיליון שקלים, שכר עובדים לפי שעות ביום הבחירות: 2.99 מיליון שקלים, שכר סדרנים: 12 מיליון שקלים, שכר חברי ועדות קבלה: 2.68 מיליון שקלים, הצבעה בנציגויות בחו"ל: 720 אלף שקלים, הסברה לציבור: 2.6 מיליון שקלים.

הקלפיות מוכנות. ארכיון (צילום: ועדת הבחירות)
הבחירות הבאות - דיגיטליות? | צילום: ועדת הבחירות

"צריך לפעול שהבחירות לכנסת ה-21 יהיו דיגיטליות"

במהלך ההצבעה שאלו שוב חלק מחברי הכנסת מדוע ההצבעה בפתקים ומעטפות, שלא השתנה מהקמת המדינה, לא מוחלפת בהצבעה ממוחשבת שהופכת נפוצה יותר ויותר בדמוקרטיות המערביות. ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) קרא למנכ"לית ועדת הבחירות "לקדם את הדיגיטציה של הבחירות, כך שכבר הבחירות הבאות לכנסת ה-21 יהיו דיגיטליות".

ח"כ בועז טופורובסקי (יש עתיד) התלונן על הקושי של סטודנטים להצביע מאחר והם חייבים לנסוע למקום מגוריהם כדי לבחור. "ועדת הבחירות כל פעם פוסלת הצעות לשיפור הבחירות. אני הצעתי שסטודנטים יוכלו להצביע בקמפוסים ולא במקום מגוריהם וכל פעם ועדת הבחירות פוסלת התקדמות בנושא הבחירות. זאת בעוד בכל העולם כבר עברו לדפוסיי בחירות מודרניים ומתקדמים. יש לאפשר קידמה ולהכניס דיגיטציה".

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס השיבה: "אנחנו הצענו לסטודנטים פתרונות שלא היו מקובלים עליהם ולכן לא ניתן היה להמשיך. הצענו ש- 30 יום מראש יוכלו הסטודנטים לפנות למשרד הפנים ולרשום את כתובתם רק לצורך הבחירות ולא לצורך שום עניין אחר. הם סירבו ולכן הנושא לא קודם".