אילוסטרציה (צילום: 123RF, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: 123RF, חדשות

העלאת גיל הפרישה לנשים מ-62, גיל הפרישה כיום, ל-67 תגדיל את הכנסתן מקצבת הפנסיה בכ-45% בממוצע - כך עולה ממחקר חדש שפרסם היום (ראשון) מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל. מהמחקר עולה כי לאחר השינוי המוצע, הקצבה מקרן הפנסיה של נשים תעמוד על 10,400 שקלים בחודש בממוצע, זאת לעומת 7,200 שקלים בחודש כיום. העלאת גיל הפרישה של נשים ל-64, תגדיל את קצבת הפנסיה שלהן בכ-16%.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי החוקרות ליאורה בוורס והדס פוקס, קצבת הפנסיה יחד עם קצבת הזקנה, מייצגים את "ההכנסה החודשית מפנסיה" בישראל. לנגזרת מהכסף שנחסך לאורך השנים בקרן מצטרפת גם קצבת הזקנה של הביטוח הלאומי, המשולמת לנשים החל מגיל 62 ולגברים החל מגיל 67. לכן, כשמדברים על גיל הפרישה בישראל, מתייחסים למעשה לגיל הזכאות ליציאה לפנסיה.

במחקרן השוו החוקרות בין ההכנסה החודשית הממוצעת מפנסיה של גבר נשוי בן 67 לבין זו של אישה נשואה בת 62, ומצאו שמתקבל פער של כ-61%. כשהשתיים השוו בין ההכנסות מקצבת פנסיה בלבד, הפער גדל לשיעור של כ-81%, ובהמשך האמיר לכמעט 100% כשהשוו בין הכנסות מקצבת פנסיה של רווקים.

אמנם מדובר בפערים גדולים, אך שמתברר שבמדינות אחרות הם גדולים אפילו יותר, ולכן ישראל נמצאת באמצע דירוג מדינות ה-OECD בתחום הפערים המגדריים העתידיים בפנסיה. הדבר נובע, בין השאר, משיעורי התעסוקה הגבוהים יחסית של נשים בגילי העבודה ביחס למדינות ה-OECD (66% בישראל לעומת 60% בשאר המדינות) וממדיניות מיסוי ורווחה המיטיבה עם נשים.