N12
פרסומת

הוצגה התכנית למחיר למשתכן בת"א

החוברת ובה פירוט המכרז של התכנית למחיר למשתכן בתל אביב פורסמה, והיא כוללת תכנית של מאות דירות שיוקצו עבור הפרויקט. התכנית תחול על כ-150 דונם באזורים שונים בעיר, וברמ"י מסבירים כי ההיצע הגבוה עשוי להוזיל את המחירים

גלובס
חדשות
פורסם: | עודכן:
מה אנשים יעשו בשביל דירה בת"א?
צילום: פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק
מה אנשים יעשו בשביל דירה בת"א?
מכרז למחיר למשתכן בתל אביב | צילום: פלאש 90, חדשות

חוברת המכרז של מחיר למשתכן למתחם מכבי יפו בתל אביב פורסמה היום (שלישי), והיא מציגה את אחד המכרזים הגדולים ביותר של התכנית באזור המרכז. מדובר על תכנית החלה על שטח של כ-150 דונם, בין הרחובות נס לגויים מצפון, היינריך היינה ממזרח, רחוב עזה ובאר שבע ממערב ורחוב נחל שורק מדרום.

מתוך 1,279 הדירות שכולל המתחם סך הכל, 774 יחידות דיור הן יחידות מוזלות במסגרת מחיר למשתכן שיוגרלו בין הזכאים השונים, ו-505 יחידות דיור ישווקו בשוק החופשי.

מדובר בשיעור גבוה מאוד של דירות לשיווק בשוק בחופשי, והוא עומד על כ-40% מכלל הדירות שיצאו למכרז, בוודאי שמדובר במכרז בלב אזור הביקוש. ברשות מקרקעי ישראל מסבירים כי השיעור הגבוה נגזר בין היתר מהעובדה שמדובר במכרז מורכב מאוד. ברמ"י הסבירו כי השיעור הגבוה של דירות למכירה בשוק החופשי יוביל למצב שבו ההנחות שיעניקו היזמים או הקבלנים יהיו עמוקות יותר ויאפשרו דירות זולות.