ניתן לומר ששרי אריסון "חזרה למקורות" במובן מסוים, כשהודיעה שהיא מוכרת 49% ממניות גרעין השליטה שלה למשקיעים מארצות הברית. מדובר בסגירת מעגל: תד אריסון, אביה, רכש את השליטה בבנק הפועלים עם קבוצת משקיעים אמריקנים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

שרי אריסון היא מהדמויות הצבעוניות ביותר במשק, רחוקה מאוד מתדמית אפורה של בנקאים. היא תמיד הייתה מחוברת לעולם הרוחני, ושיחררה לאורך השנים אמירות שנויות במחלוקת שגרמו לרבים להרים גבה: בריאיון לחדשות סוף השבוע ב-2009 אמרה "אני הרבה מאוד שנים מקבלת מסרים, תקשורים. אני רואה הרבה דברים לפני שזה קורה. כנראה שקיבלתי את המתנה הזו לראות לפני, כדאי שאני אביא את העולם למקום אחר".

בעשור הקודם עזבה אריסון בהפגנתיות את ישראל ולאחר מכן חזרה בה ואמרה: "אני מאושרת לדרוך על אדמת ישראל, אדמת הקודש".

גרסת אריסון במשטרה (צילום: רויטרס, חדשות)
הימרה על הסוס הלא נכון - דנקנר | צילום: רויטרס, חדשות

מספר פעמים אריסון הימרה על הסוס הלא נכון. הדוגמא הבולטת הייתה של דני דנקנר, מי שכיהן כיושב ראש הבנק ולימים הורשע בכך שקיבל הלוואות של מיליונים מבנק הולנדי באופן פרטי, וקידם את ענייניו בדירקטוריון בניגוד לחוק. 

בזמן אמת אריסון יצאה להגנתו בקרב מתוקשר נגד נגיד בנק ישראל סטנלי פישר והצהירה: "יש לי אמון מלא ובלתי מסויג ביו"ר הדירקטוריון, מר דני דנקנר". אריסון טענה אז: "התחושה היא של מקרתיזם ועריפת ראשים, ללא דין וללא צדק".

בשנים האחרונות בנק הפועלים הסתבך בשורה של פרשיות: העלמות המס בארצות הברית, פרשיית מין בצמרת הבנק, תלונה על תקיפה מינית נגד המנכ"ל לשעבר ציון קינן והתפטרויות של יושב הראש יאיר סרוסי ושל קינן עצמו.

העסקה עדיין לא נסגרה סופית ועוד דרוש אישור רגולטורי. אריסון הדגישה שתמשיך להיות מעורבת בהתווית דרכו של הבנק, אך השאלה היא האם ההבטחה הזו תחזיק לאורך זמן.