סטפן בורגס, כיל (צילום: Roni Schutzer/פלאש 90)
סטפן בורגס, ארכיון | צילום: Roni Schutzer/פלאש 90

עזיבתו של סטפן בורגס את כיל (כימיקלים לישראל) עלתה הבוקר לכותרות בעיתונים הכלכליים, בעיקר בשל השאלה כיצד תשפיע פרישת המנכ"ל על החברה. היום (שישי) נודע כי ברקע הפרישה ניצבת תלונה על הטרדה מינית מצד עובדת לשעבר: שופטת בדימוס שבדקה את הנושא החליטה שזו הטרדה, ועוד לפני שדירקטוריון החברה דן בממצאים בורגס הודיע על התפטרות. המנכ"ל הפורש השיב להאשמות ואמר שהן מחוסרות כל בסיס, וטען כי זוהי אינה הסיבה לעזיבה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"האירוע המדובר הוא נשיקת פרידה תמימה שקורית מדי יום", אמר בורגס. "אם מישהו מרגיש נפגע מזה, אני מצטער מעומק ליבי, אין קשר בין האירוע המדובר לפרישתי מכיל", הוסיף.

לאחרונה התלוננה עובדת לשעבר בכיל כי בורגס הטריד אותה מינית: בעקבות התלונה כיל מינתה גורם חיצוני שיבדוק את טענת העובדת. הגורם החיצוני מצא שהתנהלות בורגס הייתה ברף הנמוך של התנהגות בלתי הולמת.

מפעל כימיקלים לישראל (צילום: רויטרס)
מפעל כימיקלים לישראל, ארכיון | צילום: רויטרס

אמש הודיע בורגס לדירקטוריון החברה על כוונתו להתפטר מהחברה: בורגס הגיש את מכתב ההתפטרות ודירקטוריון החברה קיבל אותו. על פי הדיווחיםפ, ההתפטרות באה אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בינו לבין בעל השליטה בחברה, עידן עופר - ככל הנראה על רקע הביצועים של החברה והמניה בתקופתו.

מניית כיל איבדה בתקופת כהונתו של בורגס אחוזים ניכרים (כ-60%), דבר שלא תרם ליחסים בינו לבין עופר. כמו כן, בורגס היה במוקד פרשת הבונוסים ששילמה החברה למנהליה - פרשה שבמסגרתה כיל ביצעה שינויים חשבונאיים בדוחות הכספיים כדי להגדיל את רווחיה לצורך תשלום הבונוסים למנהליה שבכללם בורגס. הבונוס לבורגס הסתכם בתשע משכורות חודשיות ברוטו.