N12
פרסומת

פשרה: אין פיטורים מידיים ברשות השידור

אחרי צעדי המחאה של עובדי רשות השידור, השר הממונה אופיר אקוניס הגיע לפשרה עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לפיו הסעיף הנוגע לפיטורי העובדים יוצא מהחוק החדש. עוד הוסכם כי מימון הרשות לא יותנה בקיצוץ כלשהו

גלובס
חדשות
פורסם:
מחאת העובדים, יום שישי
צילום: ערוץ 1
הקישור הועתק
מחאת העובדים, יום שישי
מחאת העובדים, יום שישי | צילום: ערוץ 1

ההסתדרות החליטה היום (ראשון) על ביטול סכסוכי העבודה במשק הנוגעים לרשות השידור. זאת לאחר שהשר הממונה על רשות השידור אופיר אקוניס (ליכוד) הגיע לסיכום עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לפיו יוצא מחוק רשות השידור הסעיף הנוגע לפיטורי העובדים.

במקביל הוחלט כי בחודש הקרוב יגיעו ההסתדרות, האוצר ומשרד התקשורת להסכמות באשר לכמות העובדים שיקלטו בתאגיד השידור הישראלי החדש שיקום ובאשר לכמות הפורשים.

עוד סוכם כי האוצר לא יתנה מימון הרשות בקיצוץ כלשהו, וסעיף הקיצוץ של 10 מיליון שקלים בוטל. באשר לפינוי מתחם שרונה, הוחלט על הצגת חוזים למקום חלופי לעובדי רשות השידור בתל אביב בתוך שלושה חודשים.

השר אקוניס, ארכיון
פשרה. אקוניס, ארכיון | צילום: Tomer Neuberg/FLASH90, חדשות

במסגרת מחאת עובדי הרשות, שידור מהדורת "יומן" בערוץ 1 נפתח בערב שישי בקידוש בהשתתפות עשרות רבות מהעובדים ובני משפחותיהם, שבילו את השבת בבנייני רשות השידור בירושלים ובתל אביב במחאה על התיקון לחוק השידור הציבורי.

"משרד האוצר שם לו למטרה להרוס את השידור הציבורי", אמרה באירוע הכתבת הצבאית של קול ישראל כרמלה מנשה. "רשות השידור זה המסד, יש כאן אמנות, תרבות ושידור לכל גווני האוכלוסייה מכל הסוגים. אנחנו קוראים לשר כחלון להתעורר, בלי שידור ציבורי אין דמוקרטיה ואין חופש ביטוי".