תינצל? רשת "מגה" (צילום: חדשות 2)
סניף מגה, ארכיון | צילום: חדשות 2

הסדר החוב של רשת מגה קרוב לחתימה: מרבית מספקי החברה אישרו בהצבעה שנערכה אמש (ראשון) את מתווה הסדר החוב. כעת נשואות עיני כולם לאסיפת הנושים שתיערך היום עם הבנקים ובראשם בנק הפועלים, באשר לפריסת חובות העתק של החברה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בהצבעה שנערכה אמש בקרב 88 מהספקים הגדולים שמגה חייבת להם יחד 619 מיליון שקל (91% מכלל החוב לספקים) וכל 154 הספקים הקטנים שמגה חייבת להם יחד 39 מיליון שקל, הוחלט כי הסדר החוב שהציגה החברה מאושר.

בין הספקים שהצביעו בעד הסדר החוב כמה מהחברות הגדלות במשק - תנובה, שטראוס ואסם. לדברי מקור בסביבת קבוצת אלון, החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה ישראל) הצביעה נגד הסדר החוב.

פורשת. יחימוביץ' (צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות)
יחימוביץ', ארכיון | צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות

הבוקר תקיים מגה אסיפת נושים עם הבנקים שדרשו לשפר את המתווה שהציעה להם החברה ובעיקרו כולל פריסת חוב לעשר שנים. בדיון בוועדת העבודה של הכנסת, קראה היום ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) לבנק הפועלים לפעול על מנת להציל את החברה.

"כרגע מי שמחזיק בידו את המפתח, אינם הבנקים אלא בנק אחד, בנק הפועלים שהוא הנושה המרכזי", אמרה יחימוביץ'. היום תתקיים אסיפת נושים, שבה בנק הפועלים יכריע לשבט או לחסד את גורלם של 6000 עובדים, של משפחותיהם, של הספקים הקטנים שבניגוד לספקים הגדולים אינם מבוטחים, ושל שדרה מרכזית שלמה במשק הישראלי".

"אני פונה לבעלי השליטה, ולמנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, וקוראת להם: אפשרו את ההסדר הזה, הסכימו לו. גורלם של 6,000 עובדים תלוי בכם, עיני כל המדינה נשואות אליכם, ואתם לא יכולים להרשות לעצמכם להיות אלו שזורקים 6,000 עובדים לרחוב", הוסיפה חברת הכנסת במהלך הדיון. היא הטילה את האחריות על מצבה של החברה לניהול "המזעזע", כך לטענתה, ולהתנהגות הבלתי אחראית של בעלי השליטה.

"חייבים למנוע פיטורים, משפחות יתרסקו"

"פיטורים של 6000 איש זה פיגוע המוני. כל משפחה כזו, שהמפרנס שלה מוצא עצמו מחוסר עבודה - תגיע להתרסקות מוחלטת. זה סדר גודל של פיטורים שאנחנו לא מכירים כמותו כבר הרבה מאוד זמן. את הדבר הזה חייבים למנוע בכל הכוח", הוסיפה יחימוביץ'.

במקביל, שיגר הבוקר בנק הפועלים מכתב לראשי מגה וקבוצת אלון שבו נכתב כי יש לעשות מאמץ אמיתי להצלת הרשת וכי הסדר הוא בר השגה. בבנק קראו לבעלי מגה שרגא בירן להכניס את היד לכיס ולהזרים את הכספים הנדרשים, לפחות בגובה הערבות הנדרשת. "הבנק מבקש מבית המשפט לזמן את מר בירן לדיון מחר, על מנת שייקח אחריות. כרגע מר בירן רוצה לממן את המשך שליטתו ברשת על ידי הטלת הסיכון לבנקים ולמשוך את ההלוואות שלו הרבה לפני שהנושים מקבלים את כספם. כך לא יתכן".