מה אנשים יעשו בשביל דירה בת"א? (צילום: פלאש 90, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90, חדשות

בתום דיון ארוך שהתקיים היום (שלישי), הכריע בג"ץ כי חוק מיסוי דירה שלישית בדרך להליך חקיקה מחודש. השופטים הורו למדינה להגיב להחלטה עד ליום ראשון ואם ההצעה תתקבל באופן סופי, החוק יידון שוב בוועדת הכספים ורק אז יגיע לקריאה שנייה ושלישית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הרכב השופטים כלל את נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור ואת השופטים אסתר חיות, ניל הנדל, נעם סולברג ומני מזוז. בזמן שהמדינה והכנסת המשיכו לטעון כי על בית המשפט להסתפק ב"התרעת בטלות" - כלומר, אזהרה בלבד במקום החוק או במקום החזרתו לדיון בוועדת הכספים של הכנסת - העותרים שבו וטענו כי אסור לבית המשפט להתעלם מהליך החקיקה שהיה לא תקין, וכי יש להפוך את הצו על-תנאי שנתן בג"ץ לצו מוחלט ולבטל את החוק.

בינתיים, בשל התמשכות התהליכים בטיפול בעתירות השונות ואי הוודאות לבעלי הדירות, רשות המסים דחתה את מועד הדיווח של בעלי הדירות מסוף מרס האחרון לסוף יוני הקרוב. בשבוע שעבר חשף "גלובס" כי רק 270 משקיעים מבין עשרות אלפי דירות החליטו למכור את הדירות הנוספות בשל המס החדש.

בתגובה שנשלחה מטעם חלק מהעותרים נכתב כי העברת החוק במהירות הייתה מכוונת. "ההתנהלות של משרד האוצר, כפי שקיבלה ביטוי גם במכתבו של היועץ המשפטי של הכנסת בכל הקשור לפרק מס ריבוי דירות, הייתה מכוונת מטרה", נכתב. "מדובר בהצעת חוק שנויה במחלוקת, שרבים מחברי הכנסת מהקואליציה והאופוזיציה התנגדו לה. ביטולם של הדיונים שהיו אמורים להתקיים בפרק מס ריבוי דירות, ודחיית הדיון בפרק חשוב זה לרגע האחרון ובפרט בשעת לילה מאוחרת, נבעו מתוך רצון להעביר את החוק כפי שהוא, מבלי לאפשר למתנגדים הרבים של החוק את הזכות לבטא את עמדתם ואולי להביא לדחייתו".

יוזם עתירת האופוזיציה נגד החוק, ח"כ מיקי רוזנטל, התייחס להחלטת בג"ץ ואמר כי מדובר ב"ביטול החוק בפועל". לדבריו, "אנחנו מתמודדים עם ממשלה דורסנית באופן חריג המבקשת לרוקן מתוכן את הרשות המחוקקת ולא נרפה מהמאבק העקרוני על כבוד הכנסת".