תכנית "חיסכון לכל ילד" שנפתחה בראשית 2017 ובמסגרתה המדינה מפקידה 50 שקלים בחודש עבור כל לד עד גיל 18, נכנסת לשלב שבו ההורים כבר לא יוכלו לבחור בעצמם את הגוף שבו הכסף ייחסך. היום (חמישי) זהו היום האחרון שבו ניתנת להורים אפשרות הבחירה - לחסוך בקופת גמל או בבנק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי הנתונים שהצטברו עד כה, 62% מההורים בחרו להפקיד את הכסף בקופות גמל ו-38% בבנקים. הגופים המובילים הם אלטשולר שחם עם 32%, בנק הפועלים עם 14%, בית ההשקעות פסגות עם 11% ובנק לאומי עם 8%.

במשרד האוצר, שמנהל את הפרויקט יחד עם הביטוח הלאומי, השקיעו בפרסום נרחב אך למרות זאת הורים רבים לא בחרו, והמשמעות היא שהכסף של מעל מיליון ילדים ילך לברירת מחדל התלויה בגיל הילד.

ההבדל בין חיסכון בקופת גמל לבין חיסכון בבנק הוא באפשרות התשואה של הכסף ויציבות התנודות בערכו. חיסכון בבנק למשל אמנם כמעט שאינו מסוכן אך התשואה עליו תהיה נמוכה יותר. חיסכון בקופת גמל עשוי להניב תשואה משמעותית עבור החוסכים אך מוטב שההשקעה תהיה לטווח ארוך ובכך תנודות בשוק ההון ישפיעו פחות על ערך הכסף שנצבר.

איפה בחרו ההורים?
איפה בחרו ההורים? | צילום:

לפי התכנית, מגיל 18 יוכלו הילדים למשוך את כספי החיסכון שהצטברו באישור ההורים. במעמד המשיכה הם יקבלו גם מענק של 500 שקלים. אלא שהסכום שנצבר יכול להיות כפול. אם ההורים בחרו להפקיד בחיסכון 50 שקלים נוספים מקצבת הילדים או עם הילדים יחכו עם המשיכה לגיל 21.