תחליף חלב (צילום: Kitthanes Ratanasira Anan, 123RF)
תחליפי החלב לתינוקות יפוקחו | צילום: Kitthanes Ratanasira Anan, 123RF

ועדת המחירים המשותפת של משרד האוצר ומשרד הכלכלה המליצה על הכנסת תחליפי המזון לתינוקות לפיקוח. משמעות ההחלטה היא שהיצרנים, היבואנים ורשתות השיווק יחויבו לחשוף את נתוני הרווחיות שלהן על תחליפי מזון לתינוקות. שר האוצר כחלון: "ממשיכים לייצר פתרונות שיקלו על המשפחות הצעירות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בהמשך ישיר לתכנית "נטו משפחה" אנחנו ממשיכים בהקלות על מעמד הביניים והורדת יוקר המחייה בישראל", הוסיף כחלון. "תחליפי מזון לתינוקות הם מוצר צריכה בסיסי וממצאי הוועדה על ריכוזיות השוק מחייבים אותנו לפעול בהתאם".

כחלון. לא דן בנושאים מדיניים (צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות)
כחלון: ממשיכים להקל על יוקר המחייה | צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות

הוועדה המליצה על המהלך לחוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, ותצא לשימוע ציבורי בנושא. היא תנסה לבחון האם מתקיימת רווחיות עודפת בשרשרת הייצור של תחליפי המזון לתינוקות. מהוועדה נמסר כי קבלת הנתונים תאפשר לה לנתח בצורה מעמיקה את הרווחיות בכל שלבי שרשרת הייצור: בייצור המקומי, בייבוא ובקמעונאות. אם תמצא הוועדה שמתקיימת רווחיות עודפת בשוק תחליפי המזון לתינוקות, תוכל הוועדה להמליץ לשרים לנקוט בצעדים נוספים.

עוד נמסר כי רמת הריכוזיות בשוק תחליפי המזון לתינוקות בארץ היא גבוהה ועומדת על מעל ל-80% לשני השחקנים הגדולים בשוק. מהשוואת מחירים בינלאומית עולה כי בשוק תחליפי המזון לתינוקות מחיר קילוגרם יקר בישראל בכ-12% בהשוואה לממוצע מדגם מדינות כגון: צרפת, ניו זילנד, הולנד, רומניה, גרמניה, צ'כיה, פורטוגל ובריטניה.