ירידות שערים גם בארה"ב (צילום: רויטרס, חדשות)
ארה"ב: צניחה במדד הדאו-ג'ונס | צילום: רויטרס, חדשות

המסחר בבורסה בניו יורק ננעל אתמול (שני) בירידות שערים חדות, זאת על רקע הירידות החדות בנעילת המסחר בסוף השבוע האחרון, במה שהוכתר כשבוע המסחר הגרוע ביותר בשוקי ההון מאז בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב. מדד הדאו-ג'ונס ספג התרסק ביותר מ-4.6% ורשם את הירידה היומית החדה בהיסטוריה - ומחק את כל עליותיו מאז תחילת 2018.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי הערכות, קיים חשש רב בקרב משקיעים מפני מפולת משמעותית בשוק המניות. מדד הנאסד"ק צנח גם הוא ב-3.8% ומדד 500 החברות המובילות (S&P500) איבד מערכו 4.1% ועל פי הערכות המומחים צפוי לאבד עוד כ-2% מערכו בפתיחת יום המסחר. ההערכות הן כי המסחר היום (שלישי) בתל אביב יתאפיין גם הוא בירידות שערים - בהתאם למגמה העולמית.

המסחר בבורסות אירופה ננעלו גם הוא בירידות, ואילו המסחר בבורסות באסיה נפתח הבוקר במגמה שלילית. מדד ניקיי היפני איבד 5.54% מערכו בפתיחת יום המסחר וגם הבורסות בסין ואוסטרליה ראו בעיקר חיצים אדומים.

המסחר ביפן נפתח במגמה שלילית (צילום: רויטרס)
המסחר ביפן נפתח במגמה שלילית | צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהרבה להתגאות בכך שעליות השערים נגרמו בזכותו, עדיין לא התייחס להתרסקות של וול סטריט אך הבית הלבן פרסם הודעה רשמית בנושא: "הנשיא מתמקד בחיזוק היסודות הכלכליים לטווח הארוך. רפורמת המיסים של הנשיא לצד שינויים רגולטוריים שהעביר ימשיכו להעצים את הכלכה האמריקנית וימשיכו להגדיל את השגשוג של העם האמריקני".

ביום ו' התפרסם דוח התעסוקה בארה"ב, שהראה כי הכלכלה האמריקאית ייצרה בחודש ינואר 200 אלף מקומות עבודה חדשים - נתון טוב מהתחזיות המוקדמות שצפו תוספת של 180 אלף מקומות עבודה. השכר השעתי הממוצע עלה ב-0.3% בעוד התחזיות צפו לעלייה של 0.2%.

גם הביטקוין והנפט מאבדים מערכם:

גם הביטקוין ממשיך לאבד גובה ויורד אל מתחת רמת ה-7,000 הדולר. יש לציין כי רמת השיא של הביטקוין נרשמה בחודש דצמבר האחרון, אז נסחר ברמה הגבוהה מ-19,000 דולר. הסיבה לירידות במטבע נעוצה, ככל הנראה, בהידוק הרסן סביב המטבעות הדיגיטליים כשבסוף השבוע הודיעו בנק אוף אמריקה ו-JP מורגן שיאסרו על לקוחותיהם לרכוש מטבעות דיגיטליים באמצעות כרטיסי האשראי שהונפקו על ידם. בסוף השבוע ירד המטבע הדיגיטלי אל מתחת לרמת ה-8,000 דולר.

גם מחירי הנפט מצטרפים למגמת הירידות הכללית, ורשמו היום ירידה של כ-2.5%.