N12
פרסומת

זוגות צעירים קונים פחות דירות

משרד האוצר מתגאה בתכנית הדגל "מחיר למשתכן" שלטענתם מוזילה מחירים, בעיקר לזוגות הצעירים. אך הנתונים חושפים כי ההמתנה הזו לדירות הפרוייקט גורמת לקיפאון במספר הרכישות

דיור - ההוצאה המרכזית של משקי הבית
צילום: Verbaska, 123rf.com, חדשות
הקישור הועתק
דיור - ההוצאה המרכזית של משקי הבית
ארכיון | צילום: Verbaska, 123rf.com, חדשות

נתונים שפרסם השבוע אגף הכלכלן הראשי של משרד האוצר, חושפים כי השקת פרוייקט "מחיר למשתכן", גרמה לקיפאון ברכישת הדירות בקרב הזוגות הצעירים. הנתונים מראים ירידה של עשרות אחוזים בערים שונות ברחבי הארץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הנתונים שמשווים בין מספר העסקאות שביצעו זוגות צעירים בשנת 2015 לעומת 2016, רואים כי הם מעדיפים להמתין למחיר למשתכן, ששוק הדירות בו מיועד בעיקר עבורם.

ירידות של עשרות אחוזים
ירידות של עשרות אחוזים | צילום: חדשות 2



כך למשל בבאר יעקב נרשמה ירידה של 33% במספר העסקאות בדירות חדשות ויד שניה, ביבנה ירידה של 25%, באשדוד ירידה של 15% וכך גם ברעננה. בפתח תקווה נרשמה ירידה של 12% במספר העסיקאות שביצעו הזוגות הצעירים, ,במודיעין ירידה של 8% ובראשל"צ ירידה של 4%.