פרויקט הדגל של משרד האוצר וביטוח לאומי "חיסכון לכל ילד" יצא לדרך, ובחודשים האחרונים הורים רבים מילאו את הטפסים כדי לבחור באיזה בית השקעות יפקידו את הכסף - אולם כשהם מתקשרים לברר פרטים, מתגלה שרק לאם יש הרשאה לקבל את הפרטים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשיחה עם בית השקעות מתגלה גודל האבסורד: כשהמתקשר מספר כי אשתו לא לצידו, מבהיר לו המוקדן כי "אני יכול לתת מידע אך ורק לאישה, זה ההנחיות שקיבלנו מהביטוח הלאומי. אם תרצה אוכל להעלות אותה על הקו, אבל לא תוכל להיות בשיחה". כשהאב מחה, הודה המוקדן: "גם לנו העובדים, בדיוק כמוך, זה נראה הזוי - אבל זאת ההחלטה של משרד האוצר".

גורמים בענף מסבירים שבגלל שקצבת הילדים מופקדת לאם והכסף לחיסכון לכל ילד מגיע מקצבת הילדים, לגופים הפיננסים מגיע המידע שהאם במרבית המקרים היא הנאמן של הכסף - אולם היות וכבר נעשה הליך חקיקה להסדרת החיסכון לכל ילד, תמוה מדוע לא נקבע כי גם לאב תהיה גישה למידע והחלטות אודות החיסכון של הילד, שיש לו במרבית המקרים שני הורים.

מהביטוח הלאומי נמסר בתגובה: "על פי החוק והתקנות מי שאמור לבצע את פעולת הבחירה של הקופה או הבנק עבור החיסכון לילד הוא ההורה מקבל קצבת הילדים, אולם הביטוח הלאומי לא הנחה שום גוף פיננסי באשר למסירת מידע ואין זה מסמכותו ותפקידו לעשות זאת".