ההפרדה המבנית תבוטל?
ההפרדה המבנית תבוטל? | צילום:

מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, ביקש היום (שני) ממנכ"ל משרד התקשורת לדחות את הליך ביטול ההפרדה התאגידית בבזק עד פרסום הדוח בנושא. ביטול ההפרדה בין בזק לבין חברות הבת שהיא מחזיקה - בזק בינלאומי, פלאפון ו-yes - צפוי לחסוך לקבוצת בזק 1.3 מיליארד שקלים ב-8 שנים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

פנייתו של המבקר נעשתה במהלך דיון בנושא בוועדת הכלכלה. גורמים במשרד מבקר המדינה אמרו לחדשות 2 Online כי דוח המבקר בעניין בזק צפוי להתפרסם בעוד כשלושה חודשים והדגישו כי מן הראוי שעמדתו של המבקר בנושא תילקח בחשבון.

מבקר המדינה, השופט (בדימוס) יוסף שפירא (צילום: פלאש 90, חדשות)
קורא להקפיא את המהלך. המבקר שפירא | צילום: פלאש 90, חדשות

משמעות ביטול ההפרדה התאגידית בין היתר היא שבזק תוכל להכיר בהפסדים הצבורים של חברת yes, דבר שיקטין משמעותית את הוצאות המס של החברה. דחיית המהלך תהיה בשורה קשה עבור הבעלים של בזק ומקורבו של ראש הממשלה, איש העסקים שאול אלוביץ', שלחץ להשלים את ביטול ההפרדה עד סוף 2016.

האוצר: "פוטנציאל לפגיעה משמעותית בתחרות"

בעבר ביקש המבקר שפירא מהשר צחי הנגבי - האחראי על תיק בזק במשרד התקשורת - להמתין עם ההחלטה על ביטול ההפרדה עד לפרסום טיוטת הדוח. לאחר פרסום הטיוטה הודיע מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר לאשר את המהלך.

בשבוע שעבר התבטא הממונה על התקציבים באוצר בתקיפות נגד ביטול ההפרדה. במכתב חריף ששלח למנכ"ל משרד התקשורת הזהיר כי "מדובר במהלך בעל פוטנציאל לפגיעה משמעותית בתחרות בשוק התקשורת".

"נתוני השוק מצביעים כי בשלב זה קיימת דומיננטיות מוחלטת של קבוצת בזק בשוק התקשורת", הוסיף הממונה אמיר לוי. "ביטול ההפרדה התאגידית עלול להחריף את מצבו התחרותי של השוק ולהגביר את שליטתה של בזק באופן אשר יפעל לרעת ציבור הצרכנים והמשק".