ניהל מגעים בעבר עם כחלון (ארכיון) (צילום: מרים אלסטר - פלאש 90, חדשות)
החתימה על הסכם השכר | צילום: מרים אלסטר - פלאש 90, חדשות

בממשלה התגאו מאד בהסכם השכר שנחתם עם הסתדרות העובדים, ועל כך שלא מדובר רק בתוספת אחוזית אלא גם במענק לכל עובד, 1,000 שקלים היו אמורים להכנס כבר בקרוב. אבל בשלטון המקומי נתנו הנחייה לכל הרשויות המקומיות שלא לשלם את המענק הזה עד שמשרד האוצר יעביר אליהם את הכספים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במכתב שנשלח היום (חמישי) לרשויות המקומיות נכתב: "בשלטון המקומי אין לשלם בשלב זה את תשלום המענק החד פעמי". הם מלינים על כך שבמשרד האוצר דורשים מהם להעלות את השכר, אך לא נותנים להם את הכסף בתמורה. היום מתקיימת פגישה בין שר האוצר משה כחלון ליו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, ובו אמר כחלון כי "הדבר לא יכול להתרחש על גב העובדים". בשבוע הבא יפגשו נציגי האוצר והשלטון המקומי כדי ללבן את העניינים ולהביא לתשלום המענק לעובדים שמגיע להם.

מרכז השלטון המקומי בתגובה: "מרכז השלטון המקומי חזר והתריע בפני משרד האוצר וההסתדרות כי כדי ליישם את הסכמי השכר החדשים, צריכה המדינה לשפות את הרשויות במענקים החד פעמיים על פי ההסדר. תמוהה גם ההחלטה לחתום מצד אחד על ההסכם שמיטיב את תנאי שכרם של העובדים, ומצד שני להסכים לקיצוץ של משרד החינוך – שיוביל לפיטורים של אלפי עובדי רשויות. אנו קוראים לאוצר ולהסתדרות לשבת וללבן את הדברים עם השלטון המקומי".

מענק של 2,000 שקלים לכל עובד

בסוף חודש דצמבר הגיעו נציגי ההסתדרות ומשרד האוצר להסכם הבנות לפיועובדי המגזר הציבורי יקבלו תוספות שכר דיפרנציאליות למשך שלוש שנים, ופיצוי על שחיקת שכרם מהשנתיים האחרונות.

על פי ההסכם, זכו כ-450 אלף עובדים במגזר הציבורי לתוספת שכר. חצי מעלות ההסכם תורגמה לתוספת שכר ישירה. החצי האחר של תוספת השכר יינתן באופן דיפרנציאלי, לעובדים בעלי שכר נמוך. בסך הכל, מדובר בתוספת של 7.5% לשכר הכללי עבור העובדים הזכאים לכך. בנוסף, אמור היה להינתן מענק חד פעמי בסך של 2,000 שקלים בשני תשלומים, שיחולקו באופן פרטני במקומות העבודה.