ציון קינן (צילום: יוסי זליגר / פלאש 90)
ציון קינן, ארכיון | צילום: יוסי זליגר / פלאש 90

טלטלה במערכת הבנקאית: שלושה ימים לאחר אישור החוק להגבלת שכר הבכירים, מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן הודיע היום (חמישי) על פרישה לאחר שבע שנים בתפקיד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בהודעה שהעביר הבנק להנהלת הבורסה ולרשות לניירות ערך נכתב כי קינן נתן היום בצהריים לדירקטוריון הבנק הודעה מוקדמת על סיום כהונתו בבנק, בתום שישה חודשים מהיום. עד למועד זה ימשיך קינן לכהן כמנכ"ל פעיל.

בהודעה צוין כי "קינן החליט לפרוש מהבנק לאחר 38 שנות עבודה ולאחר שהבנק אימץ תכנית אסטרטגית לשנים הבאות וביצע את השינויים הארגוניים הדרושים כדי להביא להצלחתה". קינן טען כי הוא משאיר בנק חסון המוביל את מערכת הבנקאות הישראלית והביע את ביטחונו כי ימשיך לשגשג.

מנכ"ל בנק הפועלים החדש: דב קוטלר (צילום: החדשות)
(ארכיון) | צילום: החדשות

קינן מצדו הודה לחברי הדירקטוריון, חברי הנהלת הבנק ועובדיו. בהודעת הבנק נאמר כי חברי הדירקטוריון קיבלו בצער את הודעתו של קינן, ציינו את תרומתו החשובה ואת ההישגים הגדולים של הבנק בהובלתו כמנכ"ל והביעו תקווה להמשך שיתוף פעולה גם בעתיד.

הח"כים אישרו: שכר מוגבל לבכירים

פרישתו של קינן באה על רקע החוק להגבלת שכר הבכירים בחברות הפיננסיות אושר במהלך השבוע ברוב של 56 חברי כנסת, ללא מתנגדים. לפי החוק החדש, בעלי השכר הגבוה ביותר בחברות הפיננסיות ישתכרו עד פי 44 מבעלי השכר הנמוך ביותר מבין עובדי החברה. בנוסף, החברה תשלם מס מוגדל כבר מהשקל הראשון המשולם לאותו עובד בכיר.

על פי החוק החדש, בכירי החברות הפיננסיות יוכלו להרוויח יותר גם לאחר אישור החוק, אם השכר הנמוך ביותר בחברה עליה חל החוק יהיה גבוה משכר המינימום כיום - 4,500 שקלים לחודש. לפני כשבועיים אושר נוסח החוק בוועדת הכספים של הכנסת לקראת ההצבעה במליאה, ובו הסכים שר האוצר משה כחלון למגבלת שכר נוקשה יותר מזו שהציע קודמו בתפקיד ח"כ יאיר לפיד - אז דובר על שכר מקסימלי 3.5 מיליון שקלים לשנה.