הפאונד בשפל היסטורי, והוא נחלש לא רק מול הדולר אלא גם מול השקל. שער הפאונד ירד בכ-20% בשנה האחרונה, והיום שווה פאונד כ-3.85 שקלים. השינויים בשערי החליפין משפיעים על היצואנים והיבואנים, אך הם יכולים גם להיטיב עם הצרכן הבודד, בעיקר בהזמנות של מוצרים מחו"ל. כך תוכלו לנצל את השקל החזק מול הפאונד ולשלם פחות. 

הדבר הראשון והכי פשוט הוא לנצל את פערי השערים בחו"ל: אם תטוסו עכשיו ללונדון תוכלו לשלם פחות על אותם מוצרים, מלינה, דרך נסיעות ועד קניות, פשוט כי כל פאונד שווה פחות שקלים. עם זאת, אל תשכחו שהפאונד צונח בין השאר בגלל האינפלציה הגבוהה בבריטניה. המחירים עלו בבריטניה בשנה האחרונה בכמעט 10%, מה שמקזז את הירידה של הפאונד במידה מסוימת, אך לא את כולה.

למרות המחירים העולים, מוצרים רבים עדיין יהיו זולים יותר בבריטניה מאשר בישראל בקיזוז שערי החליפין. אפשרות לנצל זאת מהארץ היא לרכוש מאתרי קניות בריטיים שעושים משלוחים לישראל. באתרים אלו תוכלו לרכוש מוצרים בפאונד ועל כן הם יהיו זולים יותר עבורכם, הישראלים. 

הימים שלפני ההגבלות החדשות, לונדון (צילום: רויטרס)
לא חייבים לטוס ללונדון כדי ליהנות מההנחות. ארכיון | צילום: רויטרס

גם באתרים בינלאומיים תוכלו לנצל את חולשת הפאונד. באסוס למשל ניתן לשנות בהגדרות את המטבע שאיתו תשלמו כך שהמחיר שלכם יומר לשקלים מפאונד ולא מדולר. ניקול פאליק, בלוגרית אופנה, סיפרה גם על הטריק האוסטרלי: תוכלו לשנות את המדינה שבה אתם מבצעים את הרכישה ל"כריסמס איילנד", אוסטרליה. השינוי של המדינה יחד עם החלפת המטבע לפאונד יוביל אתכם למחירים הזולים ביותר. לשם הדוגמא, נעלי נייק לבנות שיעלו לכם באסוס ישראל 660 שקלים נמכרות ב-86 ליש"ט בעזרת הטריק האוסטרלי - 330 שקלים בלבד.

גם באתרים אחרים כמו אמזון ושיין כדאי לכם לשנות את המדינה והמטבע לאנגליה ולפאונד, כך שתזמינו את המוצרים במחירים הזולים ביותר.

כמה טיפים ודברים שחשוב לשים לב אליהם: 

  • בכל פעם שתשנו למדינה אחרת ומטבע אחר אחוזי ההנחות שתקבלו יהיו שונים, למשל באוסטרליה תקבלו 25%, ובישראל תקבלו 15%. הפתרון: תשמרו את הקודים של ההנחות ותיישמו את הקוד הגבוה ביותר שיש בידכם.
  • פאליק מזכירה שכשקונים מעל 75$ משלמים בנוסף מכס, שיכול להגיע לסכומים גבוהים מאוד. לכן מומלץ לא לרכוש ביותר מ-60 פאונד, כי יחד עם שער ההמרה והעמלות תוכלו לעבור את הסכום המקסימלי ולשלם מכס.
  • אל תשכחו לשנות בהגדרות המשלוח חזרה למדינת ישראל, כדי שהמשלוח יגיע לכאן ולא תמצאו את עצמכם מחפשים משלוח שנחת במדינה אחרת.
  • גם האירו לא במצב מזהיר (1 אירו שווה 3.45 שקלים) והוא תנודתי מאוד - כדאי בהחלט ליישם את אותן המלצות גם באתרים אירופאיים.

אבל רגע לפני שאתם מאשרים את התשלום כדאי שתדעו שהסכום לא נגמר כאן: בהזמנות מחו"ל חברות האשראי והבנקים גובים מכם עמלות המרת מט"ח גבוהות, גם אם מדובר בסכומים נמוכים במיוחד. העמלה הממוצעת ברוב כרטיסי האשראי נעה בין 2.5% ל-3% משווי העסקה. כך למשל, אם בכרטיס האשראי עמלת המרת המט"ח היא 3% וביצעתם עסקה של 500 דולר, אתם תשלמו 15 דולר רק עמלה לחברת האשראי. לכן, אם אתם רוכשים הרבה מחו"ל, תרימו טלפון לחברת האשראי ותתמקחו על העמלות שאתם משלמים להם.