N12
פרסומת

בעקבות איום הסילוק מחיפה: וולט משיקה מלשינון לדיווח על נהיגה מסוכנת של שליחים

אפליקציית המשלוחים הפופולרית הציגה מספר וואטסאפ ייעודי המיועד לדיווח על "נהיגה לא בטוחה של שליחים" • החודש איים ראש עיריית חיפה יונה יהב כי יפסיק את פעילות החברה בעיר בעקבות תלונות על נהיגה פרועה מצד שליחיה • יהב בעקבות ההודעה על המוקד: "שבעתי הבטחות מראשי וולט. אותי לא מעניינות הצהרות, אני דורש לראות שינוי בשטח"

ליאור באקאלו
אור רביד
פורסם:
שליחי וולט נגד ארגוני פשיעה
שליח של וולט (ארכיון, למצולם אין קשר לכתבה) | צילום: יונתן זינדל פלאש90
הקישור הועתק

על רקע האיום על סילוק וולט מחיפה: מפעילת אפליקציית המשלוחים וולט (Wolt) הודיעה היום (שני) על השקת מוקד וואטסאפ המיועד לדיווח על "נהיגה לא בטוחה של שליחים" - זאת על רקע ריבוי התלונות על נהיגה מסוכנת מצד שליחי האפליקציה. מוקדם יותר החודש איים ראש עיריית חיפה יונה יהב להפסיק את פעילות וולט בעיר. זאת על רקע מה שבעירייה כינו תלונות חוזרות ונשנות של תושבים ונהגים על נהיגה פרועה ומסוכנת של שליחי החברה על אופנועים וקטנועים ברחבי העיר.

כעת מודיעה וולט על הרחבת מערך הפניות שלה בנושא בטיחות בדרכים, ומאפשרת לכל מי שנתקל בנהיגה או התנהגות מסוכנת מצד שליחי החברה לפנות ולדווח במספר: 050-3311155.

וולט מוקד וואטסאפ
עיצוב: וולט ישראל

ראש עיריית חיפה יהב הגיב בספקנות להודעת וולט על מוקד התלונות החדש בוואטסאפ: "אני שבע הבטחות של ראשי חברת וולט. בפועל, המציאות נותרה כמו שהיא: שליחים של החברה, וגם חברות אחרות, ממשיכים לדהור בכבישים, לעבור על החוק ולסכן תושבים. אותי לא מעניינות הצהרות, אני דורש לראות שינוי בשטח. עד אז, האכיפה הנחושה והנוקשה שלנו כלפי שליחים תימשך ברחבי העיר".

לפי הודעת החברה, הערוץ החדש מצטרף לאפשרויות הפניה הקיימות כבר כיום באפליקציה, שדרכן מתקבלות מאות פניות מדי חודש. לטענת וולט, הפניות מתקבלות על ידי צוות ייעודי הכולל כ-40 נציגים שהוכשרו לטפל באירועים בתחום הבטיחות. לפי החברה, הנציגים בוחנים כל מקרה לגופו ופועלים בהתאם לנהלים - כולל במקרים מסוימים הפסקת התקשרות עם שליח.

מנכ"ל וולט ישראל תומר כהן
מנכ"ל וולט ישראל תומר כהן | צילום: ליאור באקאלו

בוולט טוענים כי עד כה סיימה החברה התקשרות עם "שליחים רבים" בשל נהיגה או רכיבה שאינן עומדות בסטנדרטים הבטיחותיים, אך לא סיפקו מספר מדויק. שליחי וולט אינם מוגדרים כעובדי החברה אלא כעובדים חיצוניים המשמשים כספקים.

לדברי תומר כהן, מנכ״ל וולט ישראל: "נמשיך לפעול בשקיפות, בנחישות ובמחויבות עמוקה לבטיחות הציבור".