N12
פרסומת

פרסום ראשון: עלייה של עשרות אחוזים במחירי העוף

המשחטות הודיעו לרשתות השיווק ולאיטליזים הקטנים על עליית מחירי העוף • העלייה תהיה הדרגתית, ושיעור מסוים ממנה יחול כבר בשבוע הקרוב • לקראת ראש השנה תחול עלייה משמעותית אף יותר, והמחירים יעלו ב-20% לפחות

מעיין פרתי
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

עליית מחירים מוקדם מהצפוי: ל"תוכנית חיסכון" נודע הערב (שלישי) כי המשחטות הגדולות הודיעו לרשתות השיווק ולאיטליזים הקטנים על עלייה של לפחות 20% במחירי העוף - כבר ביום חמישי הקרוב.

לרוב ישנן עליות מחירים לקראת החגים, בשל הביקושים הגבוהים, אך הפעם מדובר בעלייה מוקדמת מהצפוי. מחירי הקמעונאים יעלו ב-20%, ולמחיר הקמעונאים יש להוסיף 20% במחיר לצרכן.

כך לדוגמא מחיר העוף השלם לקמעונאי יעלה מ-13.5 שקלים ל-16 שקלים, הצרכן ישלם 20% יותר – כלומר כמעט 20 שקלים לעוף שלם. גם מחיר הכרעיים יעלה: עלייה במחיר הקמעונאי מ-16 שקלים ל-19 שקלים, ולאחר שמוסיפים את 20% מגיעים לכמעט 24 שקלים.

מדובר בשתי דוגמאות בודדות אך כל מוצרי העופות יתייקרו, ובאיטליזים הקטנים מדברים על עלייה גדולה אף יותר, של 30% ומעלה, זאת משום שיש להם פחות כוח מיקוח מול המשחטות. כאמור, כבר ביום חמישי הקרוב נחוש בעלייה קטנה במחירים, העלייה הגדולה, של 20%-25%, תחול בעוד כשבועיים, ממש רגע לפני ראש השנה.