כמה נפלא הוא ספוג הפלא שאנחנו מאפסנים בבית למקרה הצורך. הוא מנקה כמעט הכול, מנעליים ושטיחים דרך כיור, שיש ואמבטיה ועד מחשבים, תנורים ואפילו קירות, וכל מה שצריך הוא רק מעט מעט כדי להרטיב אותו ואפשר להתחיל בעבודת המחיקה של הכתמים. הספוגית הקסומה היא למעשה מלמין מוקצף, אותו מלמין שאנחנו מכירים מתחום הארונות, רק שהוא נארז בצורת ספוגית רכה ותמימה שבא לנו לחבק. האמת היא שהיא יותר דומה לנייר זכוכית שמלטש את השכבה העליונה של המשטח, ולכן לפני שאתם אוחזים בה בפעם הבאה, יש דברים שחשוב לדעת לפני השימוש.

ספוג הקסם, ספוג הפלא (צילום: shutterstock / Mr_Mrs_Marcha)
לא מתאימה לשטיפת כלים. ספוג הפלא | צילום: shutterstock / Mr_Mrs_Marcha

>> לכל הכתבות בערוץ living 

1. בספוגית יש להשתמש רק לאחר שמרטיבים אותה, ולהימנע משימוש כשהיא יבשה כדי לא להזיק למשטח שאותו מנקים. הזכרנו נייר זכוכית, ואכן כושר השחיקה שלה עלול לשפשף משטחים צבועים שלא הייתם רוצים להתעסק איתם. למשל שולחן צבוע או 

2. ומה עם הידיים שלנו? לפני השימוש יש לעטות זוג כפפות ולהימנע ממגע ישיר עם הספוגית. אם היא כל כך יעילה בניקוי כתמים קשים אנחנו לא רוצים לדמיין מה היא עלולה לעשות לעור שלנו, שבא במגע ישיר איתה.

3. זה נכון שהספוגית מרגישה רכה ונעימה, אבל שלא תטעו במראה התמים. שפשוף יתר על משטח השיש, למשל, עלול לגרום להסרה של שכבת האיטום ולהותיר את המשטח דהוי וחסר ברק.

מטבח מסודר (צילום: Anna Andersson Fotografi, Shutterstock)
וגם לא למשטחי שיש | צילום: Anna Andersson Fotografi, Shutterstock

4. הספוגית היא גם לא ספוג לניקוי כלים. אם תשתמשו בה כדי להסיר אוכל יבש או שנשרף בתחתית סירים ומחבתות, שרטתם את פני השטח ולא עלינו, גם גרמתם לשחרור כימיקליים לא רצויים לאוכל הבא שתכינו בהם.

5. גם על אביזרים מנירוסטה שאנחנו מאוד רוצים להבריק עלול להיות אותו אפקט. קרצוף מסיבי יוריד את שכבת הברק האוטמת את המכשיר וישרוט אותו, ולכן עדיף להסתפק בניגוב קליל (אם בכלל).

6. בנוסף להמלצות האלה, יש עוד כלל אצבע חשוב שאסור לשכוח: את הספוגית הפלא רצוי לנסות קודם על משטח קטנטן ומוצנע ולקחת את זה משם. בעצם, כמו טסטים שממליצים לנו לעשות לפני שימוש בכל חומר כימי או אחר.