ימה (צילום: עמית גירון, יחסי ציבור)
ימה, יובל בן נריה | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

כמו שכבר למדנו בטאיזו, ואחר כך במסעדת a - כשיובל בן נריה הולך על משהו הוא עושה את זה עד הסוף, ואז ממשיך עוד כמה קילומטרים. התכונה הזאת באה לידי ביטוי עכשיו במקום חדש נוסף של בן נריה - ימה, מעדנייה ו"קצביית דגים" כפי שהוא קורא לה, שפתח בתל אביב.

בימה תוכלו להצטייד בדגים שלמים או בפילטים, וגם בסדרה של מנות להכנה בבית - וכל אלה יחכו לכם במגירות הממוספרות שאתם רואים בתמונה, כך שלא תצטרכו להמתין לאיש (אבל אם תרצו להתייעץ כמובן שתוכלו). הדגים הגולמיים יהיו ארוזים בכחול והמנות באריזה מוזהבת, כך שיהיה אפשר להבדיל ביניהם בקלות. עוד מבטיחים שם שהאריזה נעשתה בטכנולוגיית ואקום מיוחדת, שמאיטה את ההתחמצות ומאפשר לדגים לשמור על טריות מרבית. מי שירכוש מנה להכנה בבית יוכל לסרוק קוד QR שיופיע על האריזה, ולראות איך מכינים את אותה המנה, בטקסט ובווידיאו.

במרכז החלל יוצב אי לבן דמוי קרחון, שבו תוצג דגה טרייה כאילו הייתה תכשיטים, וממול קיר מדפים עם חומרי גלם משלימים - הכל נקי, בלי ריח של דגים ובלי סכנה של קשקשים על הרצפה (על התכנון והעיצוב של החלל: ברנוביץ גולדברג אדריכלים).

בין הדגים שיימכרו במקום: דניס, לברק, בר ים, מוסר ים, לוקוס לבן, טונה, סלמון, אינטיאס, בורי, מושט ופורל, בצורות חיתוך שונות, וגם דגים מיושנים. בין מנות השף: סלמון במרינדה טארה - סלמון מחורץ בקריס-קרוס שעליו טארה (גלייז של שיפודים יפניים) ולידו סלסה של צ'ילי מותסס, עם ג'ינג'ר ובצל סגול; כנפיים ברוטב הוטסוס למון גראס - כנפייים חריפות בגרסת הדג, עם רוטב של צ'ילי מותסס, דבש, סוכר חום, חומץ ולמון גראס, וגם סלט מלפפונים כבושים עם שומשום קלוי, ג'ינג'ר וצ'ילי; ושיפוד שווארמה של יובל - פרוסות דקות של דג מושרות בהשריה יפנית עדינה בזוקה עם סויה, סאקה ומירין, משופדות על שיפוד עץ ומושרות בשנית בשמן זית איכותי ובתערובת תבלינים. מוגש עם בצלי שאלוט צלויים.

בין מוצרי המעדנייה: שמן זית של מסיק מגל - פיתוח מיוחד למקום של תערובת שמן זית על בסיס זיתי ארבניקה וקורנייקי שמדגישה את טעמי הדג הטבעיים; לחם תבלינים של חגי והלחם לטבילה בסביצ'ה או במרק דגים; ויינות ריזלינג של יקב זלבך אוסטר מגרמניה, בטעמים עזים ובחמיצות גבוהה, שאמורה לאזן את מנות השף.  

ימה, קצביית דגים ומעדנייה של יובל בן נריה (צילום: עמית גירון, יחסי ציבור)
כשיובל בן נריה הולך על משהו - זה עד הסוף | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

ימה תפתח את שעריה ביום שלישי הקרוב, 10.1, ותהיה פתוחה בימים א'-ה' מעשר בבוקר ועד 19:00 ובשישי, שימו לב, משמונה ועד שש בערב, לטובת כל המארחים לארוחת שבת.

ימה. המעון 5, תל אביב. 03-6094445