עוף

תראו מה זה, לא כל יום שישי חייב לכלול כרעיים, שוקיים או עוף שלם, הלהיטים הקלאסיים של כל שולחן שבת שמכבד את עצמו. השבוע אנחנו עושים לכם ולעצמנו הנחה, בגלל שעייפנו מפורים על שלל תחפושותיו ומסיבותיו ועפים על המתכון המעולה הזה של רותם ליברזון, שנותן לפרגית לזרוח בשיא תפארתה.

>> למתכון: פרגיות במרינדה הכי טעימה בעולם

מעקודה

שוב נמשיך בקו הפשוט של ארוחת הערב שלנו, עם מעקודה-לייט. למה לייט? כי היא מכילה בסך הכל 5 מרכיבים, בניגוד למתכונים יותר מסורתיים למעקודה - ועדיין - מדובר ביופי של פשטידה, מנת תפוחי אדמה שיש בה גם חלבון (בכל זאת, 5 ביצים) שכיף לשים על שולחן שישי, כשאת הגרסה המלאה עם שאר הירקות נשמור בינתיים לפסח המתקרב. 

>> למתכון: מעקודה

מעקודה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מעקודה | צילום: יעל קצב, mako אוכל

אורז

שישי בלי אורז זה כמו קיץ בלי ים. הרגל מתוק שקשה לוותר עליו, אבל החלטנו הרי שבסופ"ש הזה לא עובדים קשה מדי, אז נלך על מוקפץ עם בשר טחון בניחוחות אסייתיים שקל מאוד להכין ועוד יותר קל לזלול.

>> למתכון: אורז מוקפץ עם בשר טחון

אורז סיני עם בשר - מחבת טעימה ב-10 דקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
אורז סיני עם בשר - מחבת טעימה ב-10 דקות | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט

ובזירת המנה המרעננת והטרייה של הערב, עוד מתכון של רותם ליברזון. סלט פאטוש עם מראה מעורר תיאבון וירקות קראנצ'יים טריים.

>> למתכון: סלט פאטוש מושלם בכלום עבודה

פאטוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט פאטוש של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

רוזלך

כששומעים רוזלך חושבים מיד על בצק שמרים, שאיתו הרי מכינים רוזלך במקור, אבל תסמכו על קרן אגם כשהיא אומרת לכם לזרום איתה. בכל אופן,  נכון שאלה עוגיות מסוג, אבל צורת ההכנה שלהן ממש מזכירה רוזלך, ומכאן השם שלהן ומה שהכי חשוב שתדעו זה שהן טעימות בטירוף. להכנת גרסת פרווה ממירים את החמאה בבצק במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה בשליש כוס מיץ תפוזים. וכמובן שאת ממרח השוקולד ניתן להמיר בריבה או כל ממרח אחר שאוהבים.

>> למתכון: רוזלך שוקולד מבצק פריך

רוזלך שוקולד מבצק פריך בלי אבקת סוכר (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
רוזלך שוקולד מבצק פריך בלי אבקת סוכר | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako