נאלצתם לחדש לאחרונה את ביטוח הרכב? נראה שנגמרו הימים שבהם השוואה פשוטה הייתה מספיקה להוריד משמעותית את מחיר הפוליסה. חברות הביטוח נמצאות בהפסדים, ומגלגלות אותם למבוטחים, שמקבלים פוליסות יקרות במיוחד. כמה יקרות? החודש השלימו מחירי הביטוח (מקיף + חובה) עלייה של 23% בשנה, ולהערכת מומחים פנינו לעליות מחירים נוספות.

מנתוני חברת Wobi להשוואת מחירי ביטוח, עולה כי בחודש האחרון התייקר ביטוח לרכב מאזדה 3 ב-6.6%, ביטוח לקיה פיקאנטו בכ-5%, ובעלי רכב יונדאי i10 שילמו 7.3% יותר מהחודש הקודם. הסיבה לקפיצה במחיר היא שיבושים בשרשרת האספקה העולמית, שהפכו את התאונות ליקרות יותר עבור חברות הביטוח. בזמן האחרון רוכשים מחכים חודשים ארוכים לרכבים חדשים, ועל כן חלה האטה בקצב החלפת הרכבים. בעקבות כך, עלה שווים של רכבים בשימוש, מה שאומר שמי שזכאים לפיצויים מהביטוח, זכאים לפיצויים גבוהים יותר. במקביל, ישנו מחסור בחלקי חילוף לרכבים, הוצאה נוספת שהתייקרה עבור המבטחות.

שי רכש אופנוע חדש לפני כשנה, ב-168 אלף שקלים. אחרי שנה, ערכו ירד ל-134 אלף שקלים, אבל בחברת הביטוח הציעו לו לחדש את הפוליסה באותו מחיר: "חשבתי שהיא עובדת עליי. עשיתי השוואה עם עוד חברות, בכולן אותה הצעה. פרסמתי פוסט בפייסבוק, כול התגובות - אותו סיפור. לכולם אמרו שזה הקורונה, שהעלויות עלו. לצערי עשיתי בכל זאת, בשביל השקט הנפשי".

אז מה אפשר לעשות? ההמלצה הראשונה היא להשוות בין החברות. דווקא בתקופות של עליות מחירים הפערים בין החברות גבוהים במיוחד, וסוגי רכב שונים או שנות ייצור שונות יכולים להימדד במחירים שונים מאוד בין המבטחות. נדב שרייבמן, מנהל מחקר ואנליזה ב-Wobi, אמר ל-N12: "בצל השונות הגדולה בין חברות הביטוח ודגמי הרכב השונים, יש לבדיקה נכונה של הפרטים והשוואתם חשיבות עליונה. בעזרת התאמת הפוליסה לצרכי הלקוח הוא יכול לחסוך מאות, אם לא אלפי שקלים בשנה".

מלבד בחירה בחברה הזולה ביותר, יש דרכים נוספות להוריד את מחיר הפוליסה. רונן רביב, מסוכנות הביטוח גולדנבליט, ממליץ:

  1. לבחון את הפרטים הקטנים: לפעמים אנשים שוכחים לעדכן את גילאי הנהגים, או שרשום "נהג נקוב" שבכלל לא נוהג ברכב. כל טעות כזו, עולה מאות אם לא אלפי שקלים בשנה, וקלה מאוד לתיקון. נהג צעיר שכבר התבגר, והדבר לא עודכן בפוליסה, יכול לעלות לנו בהמון כסף. גם את הכיסויים אפשר לבחון - לפעמים עדיף לנו לספוג הורדה ב"גבול האחריות", מפרמייה יקרה במיוחד.
  2. לא צריך לקנות הכל מהחברה: שירותי דרך ושירותים נוספים, אפשר לקנות מחברות אחרות שאינן חברות הביטוח. לקוח חרוץ, יכול לוותר על הכיסויים הנוספים בפוליסה, ולהתמקח עם חברות חיצוניות על מנת להוריד את המחיר הכולל.
  3. לתבוע את הרכב הפוגע: במקרים רבים המבוטחים מעדיפים לתבוע את הפוליסה, על מנת "לקצר הליכים", בעיקר כשמדובר בתאונות קטנות. אבל, אלה עולות לנו בסוף בפרמיות גבוהות. תביעה של הפוליסה של הנהג הפוגע עולה לנו בזמן עכשיו, אבל חוסכת אלפי שקלים בהמשך.