לא כל יום מסעדה מבוססת, מוערכת וותיקה מתרחבת ופותחת גם סניף צמוד של שווארמה. זה קרה לאחרונה עם מפגש רמב"ם מבית הבסטה, שרק הולך ומשתכלל, ועכשיו גם מסעדת הבשרים היפואית איציק הגדול פותחת מול הקצבייה שווארמייה מדוגמת. ואם חשבתם שמסעדה יקרה כמו הבסטה קבעה מחירים גבוהים לפיתות שלה, חכו שתראו את אלה של איציק הגדול.

השפיץ העיקרי אצל איציק הוא סיח הוואגיו (לא להתבלבל עם הקובה ביף). במסעדה והקצבייה של איציק הגדול מטפלים לא מעט בבשר הבקר שנחשב ליוקרתי במיוחד בין היתר בזכות השיוש, והתמחור בהתאם: 62 שקלים לפיתה, 72 שקלים לבגט ו-82 שקלים לצלחת. אלו מחירי שווארמה לא קלים לעיכול, ובשביל להצדיק אותם הלקוח הישראלי הממוצע מצפה לקבל תמורה הגונה. בעינינו זאת ציפייה מוצדקת. 

מימין שיפוד הוואגיו ולידו הודו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מימין שיפוד הוואגיו ולידו הודו | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אם כן, לקחנו מנה אחת של ואגיו בפיתה (62 שקלים) ומנה אחת בצלחת (82 שקלים). הפיתות של איציק הגדול מושלמות - רכות, מערסלות, גמישות וטעימות. מצד שני - הפיתה לא ממש הייתה מפוצצת בבשר. את גילופי הוואגיו שהכניסו לפיתה שלנו חתכו מבעוד מועד ואז הכניסו לפיתה. הבשר עצמו עסיסי, טעים, מתובל בעדינות כך שהטעם הבשרי הטוב והעמוק נוכח מאוד, בשונה מלא מעט שווארמות. עם זאת, לא הרגשנו שזה מצדיק את המחיר. התוספות סטנדרטיות, טעמי הטחינה והעמבה בסיסיים בלבד, החמוצים אינם ביתיים, אין כאן תחושה של "פינוק" וגם צ'יפס אין. 

שווארמה איציק הגדול (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
שווארמה איציק הגדול | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
מנת ואגיו בצלחת. 82 שקלים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מנת ואגיו בצלחת. 82 שקלים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המנה שמגיעה בצלחת גם היא די דלה בסך הכל: תלולית בשר, שליכטת חומוס וטחינה, סלט קטנטן, כרוב כבוש, בצל בסומאק. בכנות, עבור מחיר כזה היינו מצפים לקצת יותר בשר, ובטח שלתוספת פחמימה מלבד פיתה. אם תרצו אורז לצד הבשר תצטרכו להוסיף עוד 15 שקלים, והמחיר כבר יטפס לכמעט 100 שקלים עבור צלחת שווארמה. זה לא מחיר ידידותי ולא עממי. מצד שני - נראה שהקהל של איציק הגדול מוכן ומזומן לשלם אותו לפי התור הגדול והקהל הרב שנכח במקום. 

לקחנו גם מנת הודו בפיתה (52 שקלים). הבשר גולף מהשיפוד מראש והמתין בכלי, מה שאומר שהוא היה קר לגמרי. התיבול סטנדרטי, הבשר סביר ולא רע, אבל גם פה המחיר גבוה בצורה כמעט מתריסה. 

פיתה הודו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פיתה הודו | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

למרות התלונות שלנו על המחירים הפסיכיים, התנועה במקום מלמדת שכנראה את רוב הסועדים במקום הוא לא מטריד בכלל. רוב הגברים עומדים ובולסים בעמידה וצועקים בפה מלא בשר "תכין לי עוד ואגיו" עוד לפני שסיימו את הפיתה ביד ויש תחושה ששווארמת הוואגיו ממלאת כאן מקום של סמל סטטוס חדש. אפילו התקינו כאן "עמדת צילום" לפיתות והמלצה לתיוגים. תוסיפו לזה את המיקום האסטרטגי ואת העובדה שהם פועלים בשבת - ויש לכם חתיכת להיט. כבר התרגלנו לשלם ביוקר על אוכל רחוב, אז מה זה צלחת שווארמה ב-82 שקל?

פינת תיוג פיתות (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פינת תיוג פיתות | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

שווארמה איציק הגדול. שדרות ירושלים 2, יפו (פינת רזיאל).