לפני זמן לא רב בניינים רבי קומות נחשבו נדירים יחסית. הם הזכירו לנו את ניו יורק וכדי לצפות בהם מקרוב היה צריך להגיע לפחות לתל אביב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אולם כיום, כדי להגדיל את ההיצע ולהוריד את מחירי הדיור, הבניינים הגבוהים חצו מזמן את גבולות המטרופולין תל אביב-יפו. ערי פריפרייה רבות החלו מתקשטות במגדלים והתופעה רק הולכת וצוברת תאוצה.

התופעה הפכה כה שכיחה עד שכעת כל דירה עשירית שבנייתה החלה בשנה שעברה היא במגדל המונה 16 קומות או יותר. "היום כמעט 9,000 בתים הם מעל 21 קומות ולא רק בתל אביב רבתי", אומר ד"ר אלדד פרי מבעלי קבוצת "אלדד פרי". "זה כך גם בפריפריה בערים כמו נתניה, באר שבע ואשדוד".

כל זה לכאורה אמור לספק מענה למחפשי הדירות שמעוניינים להתגורר מחוץ לתל אביב. אך ככל שעולים לגובה משלמים יותר דמי ניהול על הבניין, כך שמידת התועלת של היציאה מתל אביב כבר לא כל כך ברורה.

כמה זה עולה לנו?

הרף התחתון של דמי הניהול בבניין של 10 עד 15 קומות עומד על 310 שקלים בחודש. בבניין גבוה יותר, כזה המכיל בין 15 ל-20 קומות, דמי הניהול מזנקים לסכום של 360 שקלים ואילו בבניין של 21 קומות או יותר דמי הניהול מגיעים עד לפחות 420 שקלים בחודש.

בדקנו גם כמה עולה כל תוספת שעשוייה לשפר את איכות חיי הדיירים. אב בית בבניין יעלה עוד 167 שקלים בחודש לכל דירה. חדר כושר עוד 230 שקלים, בריכה שפעילה בקיץ בלבד תעלה 183 שקלים והתשלום יתבצע לכל אורך השנה, ושמירה של 24 שעות ביממה תעלה 400 שקלים בחודש.

במציאות שבה כל אחד חולם על מגדל, גם אם מצליחים להשיג משכנתא נוחה, כל אחד צריך לשאול את עצמו האם באמת הוא צריך או יכול לשלם על כל הפרטים הקטנים והיקרים.