סידור מדיח זו אחת המטלות הביתיות הבודדות שכל בני המשפחה חולקים, ולכל אחד מהם יש שיטה משלו לעשות את זה ואג'נדה נחושה שמלווה אותה. ג'ודי (יהודית) אלקובי - מסדרת בתים וארונות, וטכנאי המדיחים יוסף יעקובוב עושים סדר במצוות עשה ואל תעשה עם מדיח הכלים: 

לפני הכניסה למדיח:

  • לשטוף מהכלים שיירי מזון שיכולים להתייבש ולהידבק, כמו רטבים, טחינה, שאריות ממרח על סכין, דייסה וכו'.
  • את הטבלית אין צורך לשים בתא המיועד, אפשר לזרוק אותה פנימה לתחתית המדיח.

סידור הכלים:

  • כדאי למקסם כל הדחה ולשים במדיח כמה שיותר כלים לטובת החיסכון בחשמל, אבל שלא יהיה צפוף מדי.
  • לשים לב שאף כלי לא נתקע בזרועות ההתזה ומונע מהן להסתובב - מסתבר שיש תופסנים בצדדים של סלסילת הכלים העליונה שבעזרתם ניתן להנמיך או להגביה אותה.
  • כדאי למיין את הסכו"ם כבר במדיח כדי שיהיה קל יותר להוציא ולהניח במקום. אם מסדרים את הסכו"ם בסלסלה מיוחדת כדאי להניח את הסכינים הפוך- כשהחוד פונה מטה. 

תפעול ותחזוקת המדיח:

  • את הטבליות הייעודיות לניקוי המדיח עצמו כדאי להחליף מדי 3-6 חודשים.
  • את הסנן שנמצא בתחתית כדאי לנקות אחת לחודש עם סקוץ' ולשטוף.
  • למלא מלח בתא הייעודי כשנדלקת הנורה - המלח עוזר לריכוך המים הקשים של ישראל ומסייע להפחתת העכירות. אגב, אין צורך לקנות את המלח הייעודי שמוכרים למדיח, אותה עבודה בדיוק יעשה מלח גס רגיל המשמש לבישול, והוא עולה הרבה פחות.
  • נוזל הברקה כדאי אך לא הכרחי, יש קצת חומר הברקה בטבליות עצמן.
  • להדחת כלים סטנדרטית (שהכלים לא מלוכלכים מאוד) מספיקה תכנית של חצי שעה ב-45 מעלות.

 

מדיח כלים (צילום: shutterstock​)
צילום: shutterstock​

ואנחנו מוסיפים את הטיפ המרעיש שלמדנו מטיקטוקר בשם sidneyraz, שהסביר בסרטון למה יש בתחתית הרשת העליונה במדיח מעין גלים, בניגוד לזווית הישרה של הרשת התחתונה: כדי שאפשר יהיה להניח את הכוסות והקעריות על הרשת העליונה כשהן הפוכות וגם נוטות הצדה, בזווית, וכך לא מצטברים מים על התחתיות שלהן.