N12
פרסומת

טעמנו את הגלידה של דני אבדיה

כוכב ה-NBA הישראלי משיק גלידה עשירה בחלבון (והשותפים שלו הם האנשים שהמציאו את עוגת השוקולד העגולה של דניאל עמית). ריטה גולדשטיין טעמה את 3 הטעמים וחזרה עם פייבוריט מובהק

ריטה גולדשטיין
פורסם:
טורבו. גלידת חלבון של דני אבדיה
טורבו. גלידת חלבון של דני אבדיה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

כולנו מכירים את כוכב ה־NBA הישראלי דני אבדיה. אבל מה הקשר שלו דווקא לעולמות הגלידה? מדובר במערכת יחסים חדשה שנרקמה בין מותג גלידות חלבון חדש על שמו - טורבו (TURBO) - לכדורסלן שעושה את צעדיו הראשונים בעולם העסקים בישראל. מאחורי החיבור הלא טריוויאלי עומדת חברת ראיטו, חברה לזיהוי טרנדים שגם אחראית על עוגת השוקולד הוויראלית של דניאל עמית.

לא צריך להיות חברת סטארט אפ לזיהוי מגמות כדי להבחין בעובדה שאינספור מוצרים מועשרים בחלבון יצאו בשנתיים האחרונות לשוק המקומי והעולמי. אין ספק שמדובר בקטגוריה הולכת ומתרחבת על המדפים. במותג טורבו שידכו בין פינוק- גלידה לעולמות הדל בסוכר ועשיר בחלבון. על הייצור המעשי של הגלידות אחראי מותג הגלידות המוכר וניליה, ואת טורבו אפשר למצוא ב-3 טעמים בינתיים: וניל, שוקולד לוז ומנגו.

בראש ובראשונה, אם מביטים ברשימת הרכיבים, זה בהחלט לא מוצר בריאות חף מתוספים. יש כאן מייצבים, חומרים נוספים שמעשירים טעמים ודואגים למרקם ובמקביל יש שימוש ברכיבים איכותיים ביחס לעולמות הגלידות התעשייתיות כמו חמאה ושמנת. ברמה הקלורית, זאת לא גלידה דלה בצורה מוחלטת. הרשימה נעה בין 150-235 קלוריות למאה גרם גלידה, כך שמדובר במוצר שהוא פחות "מושחת" בהשוואה לגלידות תעשייתיות אבל לא במוצר חף מקלוריות או שומנים.

ריטה טועמת את גלידת החלבון של דני אבדיה
ריטה טועמת את גלידת החלבון של דני אבדיה | צילום: mako אוכל

מבחן הטעימה

אז ניגש לדבר החשוב באמת: הטעם. התחלתי מטעם הווניל הקלאסי. במבחן הרמת הקופסה, מדובר בגלידה קלילה במיוחד (150 גרם למארז) במרקם אוורירי, אלא שלגלידה עצמה טקסטורה חולית וגרגירית שמאוד העיבה על הטעם וחווית המוצר. טעמי הווניל היו חביבים והמתיקות מתונה ונעימה, אבל החוליות וה"משקעים" שנותרים על הכפית אחרי שמסיימים, מזכירים שזאת ממש לא גלידה סטנדרטית.

פרסומת

טעם המנגו המשיך את הבעייתיות. למרות נוכחות של מנגו מאיה של ממש כחלק מהגלידה, הטעם היה משונה ובעל אפקט לוואי מוזר ולא נעים. לא ממש מנגו, לא ממש גלידת שמנת, תחושה שומנית משי שנובעת אולי מהשימוש בשמנת ואולי מהשימוש בשמן קוקוס בגלידה הזאת. בשורה התחתונה זה פספוס. יש סורבטי מנגו מצוינים שאפשר ליהנות מהם יותר.

דני אבדיה. ממשיך להעסיק את הפרשנים (GETTY)
צילום: ספורט 5

הטעם הטוב מבין השלישייה היה לדעתי שוקולד לוז. הוא הרגיש כמו פודינג שוקולד קליל במרקם טוב וקרמי. זה הטעם היחידי שהיה חף מחסרונות והזכיר יותר מהכל מעדן חלב שנחמד לנשנש בסיום היום (לא בהכרח הזכיר גלידה, אבל זה כבר לדיון אחר). אם כבר לנסות את אחד מהטעמים של טורבו, חד משמעית השוקולד בשילוב עם לוז אלגנטי לוקח בענק.

יש גלידות מסחריות טעימות בהרבה, עתירות תוספות ומהנות יותר מטורבו. אלא שכאן לתחושתי ישנו מוצר שפונה מראש לקהל יעד אחר שמחפש חוויה מוגזמת פחות, שמרגישה "בריאה" יותר ומועשרת בחלבון (כאמור, יש 17 גרם חלבון בקופסת גלידה אחת). אז אם אתם אוהבים מוצרים מועשרים בחלבון ורוצים לשלב אותם כחלק משגרת האכילה שלכם גם בתחום הגלידה, יש מצב שהגלידות החדשות של דני אבדיה מאוד ידברו אליכם. לא מחובבי הז'אנר? מראש זה כנראה לא מוצר שכיוון אליכם ולא יתחרה ברמת הטעם בגלידה רגילה.

פרסומת

ומה בנוגע לשאלת המחיר? בין 24-28 שקלים למארז גלידה קטן יחסית (150 גרם). נכון שיש כאן שימוש בחומר גלם איכותי יותר, אבל מדובר בסופו של יום במחיר גבוה ביחס לכמות, ושכל אחד יפעיל את שיקוליו האם זה שווה לו את ההשקעה. את הגלידות של טורבו ישווקו בטיב טעם, קרפור, כרמלה, סופר יודה ווולט מרקט.