את המושג "מגה שכונה" נשמע יותר ויותר בשנה הקרובה. מדובר באלפי יחידות דיור שלעיתים מכפילות את כמות האוכלוסייה בעיר שבה הן מוקמות. באמצעות חברת "סביבת מגורים", בדקנו היכן יקומו השכונות הללו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"תופעת המגה שכונות היא בעצם תופעה די ייחודית לישראל", אומר אלון גרינברג מנכ"ל חברת סביבת מגורים. "היא תפסה תאוצה בעשור האחרון. מדובר בשכונות ענק של כמה אלפי יחידות דיור שמהוות סוג של יישות אורבנית עצמאית והשכנות החדשות הופכות לכרטיס הביקור החדש של העיר. הן משנות את התדמית ו"משכיחות" את המרקם הוותיק".

מסה כה גדולה של דירות לא זכורה בהיסטוריה הנדל"נית. בקריית גת למשל, מתוכננת תנופת בנייה מאוד גדולה - לא פחות מ-7,000 יחידות דיור צפויות להתווסף לשכונה החדשה בעיר שרק לאחרונה אוכלסה.בלי ספק כביש 6 וכבישים נוסים שנפתחו, סייעו לרבים לקבל את ההחלטה לעבור לפריפריה. אך המחיר הנמוך יחסית שיחק תפקיד משמעותי הרבה יותר.

מגה השכונה השלישית בגודלה תקום בקריית ביאליק, על השטחים שהיו שייכים לקיבוץ. עוד מועצה מקומית שצפוייה להפוך לעיר בעקבות תנופת הבנייה היא באר יעקב. הקרבה היחסית של באר יעקב לתל אביב וגם המחירים הנמוכים משמעותית מהשכנה ראשון לציון, הפכו את השכונה החדשה למבוקשות במיוחד.

מגה שכונה נוספת תוקם ברעננה, על עתודת הקרקע הגדולה ביותר ששווקה אי פעם בעיר. בשכונת נווה זמר צפויות להיבנות 3,500 יחידות דיור מחוץ לעיר. אך המחירים שם רחוקים ממחירי הפריפריה - כמעט שני מיליון שקלים לדירת ארבעה חדרים.

בסיפור הזה נדמה שכולם יצאו מרוצים. הרשויות המקומיות רואות בשכונות הענק, כלי למינוף והתחדשות עירונית. הקבלנים נהנים לא פעם מקיצור חסמים בירוקרטיים והרוכשים נהנים ממחירים סבירים ומשירותים קהילתיים שמוקמים ממש מתחת לאפם.