נדמה שלא עובר שבוע בלי בשורה על פיצרייה נפוליטנית חדשה. מבלי ששמנו לב, הפיצות האחרות נעלמו מהשטח ופינו את המקום לבצק עם שוליים תפוחים ומנוקדים שנאפו בטאבון בחום 450 מעלות. לא כל הנפוליטניות תואמות למקור, אבל גם כשמדובר בהתאמה של 50% בלבד - עדיין טעים לנו, ומה גם שמדובר על טרנד ענק בימים אלה. הפיצה הניו יורקית היא ההפך המוחלט מהנפוליטנית ולמרות שמדובר על פיצה שמאוד מתאימה לישראלים חובבי ההגזמות, אין לה המון נציגויות בישראל. מדובר בפיצות ענקיות שאפשר לקנות גם בסלייסים ענקיים והטופינג נע על הרצף שבין קלאסי ובנאלי עד למשוגע ומושחת.

זאת - פיצרייה בסטייל ניו יורקי (צילום: אלון ג'ורג'י, יחסי ציבור)
זאת - פיצרייה בסטייל ניו יורקי | צילום: אלון ג'ורג'י, יחסי ציבור
זאת - אשדוד. עדיין בתקופת הרצה (צילום: אלון ג'ורג'י, יחסי ציבור)
זאת - אשדוד. עדיין בתקופת הרצה | צילום: אלון ג'ורג'י, יחסי ציבור

בשבוע שעבר נפתחה באשדוד פיצרייה ניו יורקית חדשה בשם ״זאת״ והיא האחות הצעירה והסוררת של ״זה״ - בר אשדודי ותיק של אדם שוקרון, שמכין המבורגרים מטורפים כבר 12 שנה. ״זאת״ שוכנת צמוד ל״זה״ ובה שוקרון, תחת פיקודו של הפיציולו רענן נוסל, מביא לאשדודים את הבשורה הניו יורקית לא רק בפיצה אלא גם בעיצוב ובאווירה מאוד שונה מזאת של הגל הנפוליטני ששוטף אותנו לאחרונה.

״היה לי ברור שברגע שהקיוסק שצמוד אלינו יתפנה, אני פותח כאן את הפיצה שחלמתי עליה״ אומר שוקרון ״הפיצה הזאת היא בדיוק ההפך מהנפוליטנית המסורתית בעלת החוקים הנוקשים. ב״זאת״ אנחנו נשבור את כל החוקים ונשתולל כמה שבא לנו, בדיוק כמו שאנחנו הישראלים אוהבים״.

זאת - פיצרייה אשדוד (צילום: אלון ג'ורג'י, יחסי ציבור)
ניו יורק בחוף הקשתות | צילום: אלון ג'ורג'י, יחסי ציבור

הבצק של ״זאת״ יותר עבה ממה שאנחנו מכירים, יותר רך מבפנים, אבל עם הקריספיות הכיפית מבחוץ. הקריספיות הזאת היא גם היתרון הגדול שלה, כי את הפיצה הזאת אפשר לחמם גם ביום למחרת והיא תהיה אפילו יותר טעימה מיום קודם. הסלייסים של ״זאת״ ענקיים כפי שאוהבים לאכול בניו יורק וממש כמו בניו יורק, הפיצה הקלאסית כאן היא ה״סופט און טופ״ כלומר בצק מעליו תימין, אורגנו, גבינה ומעל הגבינה רוטב עגבניות שמקבל קירמול טעים באפייה (16 שקלים למשולש ו-79 שקלים למשפחתית ענקית בקוטר 48 ס״מ). יש גם פיצת אינפקטד משרום עם שמנת, מחית כמהין ו- 3 סוגים של פטריות שמקבלת גם זילוף של שמן כמהין מלמעלה (18 שקלים למשולש ו-91 שקלים לפיצה ענקית). הסוג השלישי הוא הפפרוני הקלאסי (21 שקלים למשולש או 91 שקלים לפיצה ענקית).

ברגע שתסתיים ההרצה יצטרפו טופינג משוגעים יותר ותהיה ב״זאת״ גם פיצת דגים עם אנשובי, שמן פפריקה ובוטרגו וגם פיצה עם אסאדו מעושן ומפורק ובצל מוחמץ.

העיצוב של המקום מזכיר את ניו יורק ובמקררי השתייה תמצאו פחיות דוקטור פפר - ככה שאם מתחשק לכם רגע אחד של אסקפיזם ברוקלינאי, סביר מאוד שתמצאו אותו בחוף הים של אשדוד בפינה הוורודה נשל ״זאת״.

זאת. חוף הקשתות אשדוד, שעות הפעילות בהרצה: ראשון-חמישי החל מ-18:00 ועד שנגמר הבצק. לא כשר