עם מייקל רפפורט שכבר רשם אמש הופעה שנייה בארץ נהדרת וסניף שייק שאק יריקה מדיזנגוף סנטר, אפשר לרגע לחיות בסרט שתל אביב היא ניו יורק. צוות העובדים האמריקאיים שהוטסו ארצה כדי לתמוך בהקמת הסניף העברי הראשון של הרשת כמובן תורם גם הוא לתחושה. היא נגמרת ברגע שרואים את המחירים של המוצרים. 

נתלונן על המחירים בהמשך, אבל לפני הכל חשוב לענות על שאלה חשובה: האם שייק שאק בישראל טעימה כמו בחו"ל? כן, בהחלט. הייבוא לארץ, לטעמנו לפחות, עבר בהצלחה. אבל לצד ההנאה מהארוחה שאכלנו אתמול בשייק שאק, נשאלת עוד שאלה: האם בעיר עמוסת המבורגריות, והמבורגריות טובות, יש בכלל צורך בעוד מזללת אוכל מהיר של רשת גדולה מאמריקה? ובכן, לפי ההיענות של הישראלים הנלהבים שנעמדו שלשום בתור - נראה שיש מצב. רק ימים יגידו אם היא תזכה כאן להצלחה כמו רשת מקדונלד'ס. כרגע, בחסות הנציגים האמריקאים ההתחלה נראית מבטיחה: התור זורם ומתנהל ברוגע, בכל פינה עומדים עובדים ועובדות חייכנים ששמחים לענות על שאלות בנוגע לתפריט, וגם יודעים להציע מנות "כשרות" למי שרוצה לחמנייה לא חלבית או המבורגר ללא גבינה. ניתן להזמין מקופאי וניתן להזמין ממסך.

שייק שאק תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שייק שאק תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
שייק שאק תל אביב - הסניף מבפנים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שייק שאק תל אביב - הסניף מבפנים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בגזרת התפריט בישראל בינתיים ויתרו על חטיפים וגלידות לכלבים כמו שמוצעים בניו יורק למשל, וגם על קריספי צ'יקן ועל נאגטס נכון לעכשיו. מה שכן, התפריט כולל קינוחים מיוחדים ייעודיים לקהל הישראלי: מילקשייק פיסטוק, גלידת שוקולד עם חתיכות שוקולד משוקולטרי קרדינל התל אביבי ובראוניז ממאפיית אלכסנדר; גלידת וניל עם עוגיות אוזני פיל מקונדיטוריית דלאל, חלת דבש ודבש מקומי וגלידת וניל עם חלווה, עוגיות שומשום וטחינה קרמל. ובנוסף לגלידות, מבשלת אלכסנדר הישראלית ושייק שאק חברו להכנת בירת שאקמייסטר בלונד שתימכר בסניף. התפריט עוד עשוי להשתנות, להתרחב או להצטמצם כמובן בהתאם לנטיות הקהל המקומי, כך שעוד לא היינו מתאבלים על היעדר קריספי צ'יקן. 

האוכל

התחלנו עם דאבל שאקבורגר (51 שקלים), צ'יפס גבינה (26 שקלים) וקולה (14 שקלים). אין קומבו כמו ברוב המזללות, ככה שאם סועד רוצה לאכול כאן "ארוחה" כזאת, הוא ישלם עליה 91 שקלים (לו היינו לוקחים קציצה יחידה וצ'יפס רגיל, היינו משלמים 71 שקלים). זה מחיר מאוד גבוה, הרבה יותר גבוה ממחירי הרשת בארה"ב והעובדה שאין אפילו אפשרות לקומבו כלשהו שיוזיל את מחיר הארוחה הכולל היא על גבול ההזויה. מה שכן? טעים. הקציצות מצליחות להישאר עסיסיות למרות שהן לא גדולות, הן צרובות היטב בכל צדדיהן, הלחמנייה מצוינת ורוטב ה"שאק", מין ערבוב קטשופ-מיונז-חרדל-חמוצים-שום-פלפל-פפריקה עונה על כל מה שמחפשים בביס שמנוני בצ'יזבורגר. הצ'יפס פריך ביותר ומטוגן לשלמות. אגב, בשייק שאק בניו יורק עברו פעם לצ'יפס מתפוחי אדמה שמכינים במקום, בניסיון להחליף את הסוג הקפוא, אבל בסופו של דבר לא היו מרוצים מהתוצאה וחזרו לקפוא הנאמן. לפעמים הטרחה לא משתלמת.

שאק בורגר דאבל (51 שקלים). שייק שאק תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שאק בורגר דאבל (51 שקלים). שייק שאק תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
(כמעט) כמו אמריקה. שייק שאק תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
(כמעט) כמו אמריקה. שייק שאק תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ניסינו גם נקניקיית עוף (29 שקלים) שהייתה מוצלחת. היא חצויה לאורכה כך שמקבלת צריבה מרבית - במקום להיצרב רק במעטפת, שטח הפנים הצלוי מוכפל. הוספנו לה רק חרדל וזה הספיק (ניתן גם להזמין נקניקיית היי-היט עם תוספת גבינה, תערובת תבלינים פיקנטית וקוביות פלפל שרי). 

נקניקיית עוף. שייק שאק תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
נקניקיית עוף. שייק שאק תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

החולייה החלשה של הארוחה הייתה מנת השרום בורגר (59 שקלים!). הגבינה נזלה מהציפוי בחוסר תיאום, כלומר לא כשנותנים ביס והמרקם מעט צמיגי. בשביל כמעט 60 שקלים, זה עוד לא שם. מנת צ'יפס היי-היט (29 שקלים) היא מנה מעניינת, אבל לא משהו שננסה פעם שנייה: טעם פיקנטי-חמצמץ, לא בדיוק צ'יפס גבינה וגם לא חריף מדי. בכל אופן, לטעמנו הצ'יפס כאן הכי כיפי ללא שום תוספת מעליו, רק מטבלי מיונז וקטשופ מספיקים. 

שרום בורגר. שייק שאק תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שרום בורגר. שייק שאק תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
צ'יפס היי-היט. שייק שאק תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צ'יפס היי-היט. שייק שאק תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ואולי הכי מוצלחים בארוחה הם בכלל הקינוחים. גלידת האני קראנץ' (29) היא מנה שנשמח לחזור אליה. מדובר במנת גלידה גדולה מאוד, אגב. מנה משפחתית כמעט. התוספות טעימות מאוד, רק חבל שיש מעט מדי מהן: שברי עוגיות אוזני פיל מקונדיטריית דלאל המפורסמת, דבש מלוח, שברי ממתק חלת דבש ופירורי פולן (אבקת פרחים). זאת גלידה איכותית, סמיכה במידה ומספקת מאוד. טעמנו גם גלידת שאק בטעם שוקולד (22 שקלים) שהייתה מוצלחת מאוד גם היא, סמיכה ולא סובלת ממתיקות יתר. גם היא גדולה ויכולה להספיק לזוג לפחות. למרות שמדובר בשילוב מאוד לא מקומי - המבורגר ושייק - היינו חייבים לטעום גם מילשייק אחד (26/33 שקלים) וכך גילינו שייק אוורירי וטעים בטעם קרמל מלוח. מי היה מאמין שדווקא הקינוחים בשייק שאק יהיו הג'וקר.

גלידת האני קראנץ' של שייק שאק - קינוח מושלם (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גלידת האני קראנץ' של שייק שאק - קינוח מושלם | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לסיכום: יהיה מאוד מעניין לראות כיצד תיטמע הרשת בישראל, אם אכן תתרחב ואם הקהל הישראלי יסכים לשלם את את המחירים הגבוהים. ואולי הכי חשוב: איך זה עובר משלוח? בינתיים אנחנו יכולים לסכם שהיה לנו טעים מאוד והופתענו לטובה מהיעילות והשירותיות. מבחינת הטעמים החוויה השייק-שאקית לא רחוקה מזאת בסניפי הרשת בניו יורק, אבל המחיר מוגזם ומאוד פוגם בחוויה. מצד שני: מה בישראל לא יקר מדי?

גלידת שאק שוקולד. מצוינת (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גלידת שאק שוקולד. מצוינת | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
שייק קרמל מלוח (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שייק קרמל מלוח | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

שייק שאק תל אביב (דיזנגוף פינת טשרניחובסקי). ראשון-שבת 12:00-00:00. לא כשר